Kötelező a karácsonyi buli

Sziasztok!

 

Elég hülye helyzet állt elő a cégnél, ahol dolgozom. Most pénteken, azaz 20-án karácsonyi bulit tart a vezetés nekünk beosztottaknak egy budapesti étteremben. Ezzel akarják megköszönni mindenki éves fáradozását, mondjuk ez alapvetően szerintem jó dolog, évek óta így megy ez, csakhogy idén kötelezővé tették a megjelenést. Persze lehet azt mondani, hogy ez nem nagy dolog, el lehet menni, lehet egy jót enni, iszogatni, de számomra mégis elég necces a szitu.

 story-christmas-partyy--420x0.jpg

Mégpedig azért, mert én már szabadságon vagyok, az ünnepeket pedig kint töltjük a húgomnál Németországban, 19-ére vettük meg jó előre a repjegyeket. Amikor értesítettek bentről, hogy 20-án lesz a party, akkor jeleztem, hogy bármennyire is szeretnék részt venni rajta, nem tudok, akkor közölték, hogy ez nem egy szabadon választható dolog, hanem kutya kötelességem ott lenni, ellenkező esetben számíthatok rá, hogy jövő év elején bekerülök a munkakeresők amúgy is széles táborába. Mondanom sem kell, az egész család ki van bukva, a gyerkőcök már be vannak sózva, a feleségem is a készülődés lázában ég, és akkor derült égből villámcsapásként közlik, hogy nem mehetek velük. Tetessem át a jegyeket, szervezzem meg újra az utazást, borítsam fel mindenki életét, csak mert egy karácsonyi dínom-dánomon kell részt vennem kötelező jelleggel.

 

Próbáltam megértetni a vezetőséggel, hogy más programunk lenne, hogy már mindent leszerveztünk, ráadásul ugye szabin is vagyok, de hiába, süket fülekre találtam. Esetleg van valakinek valamilyen hasznosítható ötlete a helyzet megoldására? Csak mert vészesen közeleg a péntek, és nem szeretném a családom életét sem felborítani,de valahogy ahhoz sem érzek sok kedvet, hogy új munkahely után kelljen néznem. A szép szó és az értelmes párbeszéd sajnos nem vezetett eredményre. Egyébként pedig nem megy a fejembe, miért kell egy bulit kötelezővé tenni és miért nem lehet megérteni, hogy az embernek lennének ennél fontosabb, hasznosabb és kellemesebb elfoglaltságai is ilyenkor Karácsony idején.

 

Üdvözlettel:

R. József