Két hónapja nincs pihenő

Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com

 

Tisztelt Munkahelyi Terror blog!

 

Az alábbi témában szeretném a segítségetek kérni. Két hónapja dolgozom egy vállalkozónál, akihez kiközvetítés által kerültem. A szerződés aláírása előtt hangoztatta, hogy nála minden a törvényes előírás szerint történik. Ezzel szemben az alábbiakkal szembesültem:

 

Két hónapja nincs pihenő nap. (októberben-novemberben csak a vasárnapokat kaptam meg, most decemberben az ünnepi nyitva tartás miatt még a vasárnapokat sem) A jelenléti ívet folyamatosan átírja (és természetesen aláíratja), ahol papíron szerepel a pihenő nap. Hab a tortán, hogy kiadott 4 nap szabadságot is (azt is csak papíron) Túlórára kötelez, hol reggel kell két órával a nyitás előtt menni, hol pedig zárás után maradok 2-3 órát.

 index_14.jpg

Természetesen semmit nem fizet ki. Tudom, nem kellene aláírni a jelenléti ívet, de sajnos egy kis városban dolgozom ahol nincs munkalehetőség. Kérdésem a következő: Mit tudok tenni? Hogyan tudom, rávenni a vállalkozót, hogy megadja a ledolgozott pihenőnapra,túlórára és szabadságra járó bért?

 

Lesz-e valami következménye, hogyha felmondok, mivel a vállalkozó támogatást kap. Ezt többször is hangoztatta, hogy csak addig alkalmaz amíg jár utánam a támogatás.

 

Válaszokat előre is köszönöm!

 

HIRDESSEN SZINTE INGYEN A MUNKAHELYI TERROR BLOGON!

 

index_13.jpg