Több százezer megy el az utazásra

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Tisztelt Hölgyem/Uram!

 

3 éve dolgozom személy - és vagyonőrként, az amúgy is kevés fizetésemből havonta 21400 Ft megy el a bérletemre (30 km-es távra), vagyis ez idáig már több száz ezer forintom ráment. Eddig még egy munkavállaló sem lépett fel ez ellen, a legtöbb kollégám autóval jár.

 love-d0000ea214e05e0003527.jpg

A biztonság kedvéért azért mindig kértem számlát a munkáltatóm nevére, viszont a bérleteket nem tartottam meg. Érdeklődni szeretnék, hogy hogy tudnám elérni, hogy fizessék a bérletemet. Pl ha írok egy kérelmet a munkatörvényre hivatkozva, akkor köteles a munkáltatóm kifizetni nekem? Vagy megteheti, hogy kirúg, amiért " lázadok" ?

 

Ez esetben, illetve ha önként távozom, perelhetem -e visszamenőleg a bérletre eddig kifizetett összeget kártérítésként? Van- e ennek valami olyan egyszerűbb módja, mely esetben nem kell százezreket költenem egy jobb ügyvédre hanem önállóan is megoldhatom az ügyet. Esetleg valami hivatal, ami kifejezetten ilyen esetekkel foglalkozik?

 

Illetve van - e jogom kikérni a számlákat a busztársaságtól, bizonyítékként.

Válaszát előre is köszönöm

 

L.P.

 

Hirdessen Ön is Magyarország legolvasottabb munkaügyi blogján. A részletekért kattintson!