Esélyem sincs elhelyezkedni sofőrként

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, azmhtjog@gmail.comelérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Tiszteletem!

 

Szeretném a segítségüket kérni. 2013-ban sikeresen hivatásos jogosítványt szereztem, a Gödöllői Munkaügyi kirendeltség támogatásával (Európai Uniós Projekt). Két vállalkozásnál történt sikertelen próbálkozás után 2014-ben jelentkeztem a W-nél, ahova sikeresen felvételt nyertem. Elkezdtem dolgozni, de a munkahellyel kapcsolatos rossz megítélés miatt elég gyanakvó voltam, aggódtam, nem szerettem volna áldozat lenni. A kételyeim valósággá váltak, elbocsájtottak, fizetésem nagy részét levonták (miért azt az óta sem tudom, nem, kaptam semmilyen papírt), most jött az NAV-tól , elmaradt adótartozásom is lett.

 

Leporoltam a pofára esés után magam, majd újból próbáltam gépkocsivezető munkát találni, sajnos azt kellett tapasztalnom ez nem is egyszerű, egyrészt a gyakorlat hiánya és az a tény, hogy a W-töl elbocsájtottak kitiltottak , (szerintem nem sok hasonló történt,inkább távoztak,nem kellett kirúgni) nem igazán segített az álláskeresésben. Most ott tartok, itt állok egy jogosítvánnyal a kezemben, (6000 sofőr hiányzik).  Munkanélküli vagyok, tartozok még a W-nek egy öt szám jegyű összeggel, ügy tűnik, az ott történt munkámból kifolyólag a Nav-nak is és levontak egy hat szám jegyű összeget.

 

Bocsánat vissza a munkakereséshez. Azt kell, tapasztaljam, esélyem sincs elhelyezkedni, mert kísért a múlt, meg a rossz tapasztalatok miatt gyanakvó vagyok.

 

Természetesen ez egy igen rövid részlet, a problémám nagyon komoly és nagyon el vagyok keseredve. Egy országban ahol hiányzik 6000 sofőr, nem tudok elhelyezkedni, hogy ne attól keljen rettegnem (bizonyítani tudom) W-nél történt előéletem miatt mivel próbálják megkeseríteni az életem.

kamionsofor.jpg

Azt minden féle képen el kell mondanom, nincsenek káros szenvedélyeim, a munkámat mindig a leg jobb tudásom szerint végeztem, ebbe sehol nem tudtak belekötni. Nem vagyok egy könnyen kezelhető ember, rossz a természetem, a tiszteletet mindig megadtam az elöljáróimnak mindaddig, amíg ezt ők is megtették.

 

Sosem loptam, nem dolgoztam ittasan, nem törtem autót, nincs szabálysértésem (ivás, lopás, sajnos a szakma velejárója).

 

Megpróbáltam tömören leírni a bajom, természetesen részletesen is tájékoztatást adok, de reális kép csak akkor adható, ha mind két fél nyilatkozik. Ez jelenleg kivitelezhetetlen, mert a W, elzárkózik, hogy velem beszéljen (többször próbálkoztam). Viszont kaptam részinformációkat, amikből azt a következtetést kell, levonjam, valakit itt nagyon félrevezettek.

 

Köszönöm, ha elolvasta! Amennyiben további információra volna szükség, állok rendelkezésre.

 

Az írásom, sem formailag, külalakilag és helyesírásban sem kifogástalan. Sajnos nem vagyok túl képzett. Bocsánat!

 

Kérem tisztelettel, hogy segítsenek!

 

Tisztelettel: Á.