Lejárat és ellehetetlenít a volt munkahelyem

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

 

Tisztelt Mt!

 

Röviden vázolnám a történteket: 7 évig dolgoztam egy cégnél, tavaly nyáron költözés miatt kértem "fizetetlen" szabadságot a főnökömtől és a feleségétől, 1 hónap kellett volna, 2 hetet adtak. Mihelyst letelt a 2 hét bementem, próbáltam meggyőzni őket, hogy csak két hét volna, nem jött össze, így közös megegyezéssel leszámoltam.

 

A főnököm felesége elég nehéz eset, de nem voltam haragba vele. Valamiért berághatott, tán felsőbbrendűségi nézetei lehetnek, nem tudom, de nem is érdekel. Azóta, hogy elmentem onnan dolgoztam pár helyen, ami nem vág abba "szakmába", amiben dolgoztam ott. Igen, ám de minden csoda 3 napig tart, így hát mentem, sorba adtam be önéletrajzokat különféle cégekhez, hol neten, hol személyesen. Interjún is voltam, be is ajánlottak ismerősök, nem is egy, aztán visszahallom, hogy vagy 3 cégtől is azért nem vettek fel, mert az előző munkáltatóm megalázó, lejárató szöveget mondott, most nem mennék bele hogy mit, de engedetlenségre hivatkozott.

 sad_man.jpg

Holott ez mind kitaláció, kamuzás. Miért teszi ezt? Tudom, hogy a cégek között van ilyen kapcsolat, munkaerő felmérés, ki- kicsoda, miért számolt le, elküldték vagy sem, bla bla... A lényegre visszatérve, becsületsértésért fel lehet -e jelenteni a volt munkáltatóm, mert ígérték, hogy felvesznek, csakhogy a volt munkáltatóm lejáratott, hozzáteszem kitalált szöveggel.

 

Még ha igaz volna, de nem az, és ha igaz lenne, jogában áll mindez? Mint mondtam, nem igaz az, hogy engedetlen volnék. Mit tehetnék ez ügyben, azért mert nem kedvelt, miért járat le több cégnél is miután visszakeresnek engem önéletrajzon feltüntetett adatok után.

 

Miért teszi ezt, és jogos -e az amit tesz. Ha így folytatja, nem találok munkát. Jól dolgoztam, és ez a hála. Csak mert nem vagyok egy talpnyaló típus. Mik az esélyeim, mit tehetek szerintetek?

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!