Ki az ideális munkavállaló? Kit keresnek a cégek?

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

 

Tisztelt Mt!

 

Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, ami az elhelyezkedést illeti, egy középkorú munkavállaló szinte lehetetlen helyzetben van, ha megszűnik a munkája. Én magam is ezt tapasztalom minden nap, amely a hasztalan álláskereséssel megy el. 43 évesen, 2 diplomával, aktív német nyelvtudással nem tudok elhelyezkedni immár több, mint másfél éve. Természetesen első körben a végzettségemnek megfelelő állások után kutattam, majd miután néhány hónap eltelt és még mindig egyhelyben topogtam, másfajta munkákat is megpályáztam. Még olyan jellegű munkákra is jelentkeztem, amelyekről korábban el sem tudtam volna képzelni, hogy egyszer akár csak felmerül a gondolat bennem, például értékesítőnek, ami rettentően távol áll tőlem, ennek ellenére nem kaptam pozitív választ eddig sehonnan.

 

Havi 4-5 interjúra hívnak el, pedig napi 10-15 helyre is elküldöm a CV-met, valljuk meg, ez igen csak rossz arány. Az interjúkat végig ülöm, kitöltöm a több órás teszteket, majd jobbik esetben közlik személyesen, hogy nem rám gondoltak, mert bár a tapasztalat, ambíció meg van, biztosan nem tudnék beilleszkedni egy fiatalos, dinamikus csapatba, etc. Rosszabb esetben annyit mondanak, majd értesítenek, persze az esetek nagy többségében arra sem veszik a fáradtságot, hogy egy sablon email-t küldjenek, az, hogy telefonon szóljanak az eredményről pedig még egyszer sem fordult elő.

 

aaeaaqaaaaaaaan0aaaajdflntqwnwnhltjhymutndyxzi05ztu2ltk0mzfkytjlyju5ma.jpg

 

Érthetetlen számomra is, a munkaadók többsége miért támaszt teljesíthetetlen elvárásokat a munkavállalók irányába. Mégis hogyan legyen valaki egyszerre 20 éves, de a munkájában rutinos és tapasztalt? Eddig úgy gondoltam, az életkor nem szégyen, nem is érdem, hanem egy állapot. A munkaadók viszont úgy látják, az életkor igenis szégyen, ha valaki 30 elmúlt, az már csak kínkeservesen tud elhelyezkedni, 40 felett pedig úgy tűnik nincs tovább, az emberre nincs szükség. De persze frissen végzettként sem ideális egy jelölt, ha nő és fiatal, az biztosan szülni akar, ezért nem veszik fel, akkor kérdem én, mégis ki az, akit a mélyen tisztelt cégek és a HR-esek keresnek? Mert azt gondolom, nem lehet megfelelni az elvárásaiknak. Aki tudja a válaszokat, jelentkezzen nálam, meghívom egy nagy tábla csokira!

 

Ági

 

NYÁR VÉGI AKCIÓ! Hirdess a Munkahelyi Terror blogon és 1 HÓNAPOT AJÁNDÉKBA ADUNK. A részletekért KATTINTS!