Lázat kellett mérnem mindenki előtt

Szeretném a segítségüket kérni. Egy olasz cégnél dolgozom, aminek csak néhány területe van Magyarországon. A hr-es hölgy, aki viszont nem foglalkozik a magyar dolgozókkal ő olasz és ott is van a székhelye, olasz főnökeik vannak, akik előléptették egy olyan magyar és horvát lányt, akik semmiféle vezetőknek való kiképzésen nem vettek részt, így teljesen alkalmatlanok csoportvezetőnek.

Bár szerintem egy oktatás sem segítene rajtuk, mert emberileg nem alkalmasak rá. A horvát csaj megengedi magának, hogy az irodában bárkivel ordítson és káromkodjon. Kettő évig felvettek feléjük egy magyar vezetőt, aki nagyon értett a dolgához, de kirúgták, mert próbált valamit tenni, hogy ez a két lány ne így viselkedjen. Nyilván a legtöbb munkahelyen így van, de ha betegek vagyunk, azt nem hiszik el, így történt velem is.

Egy hete kedden a velem párban dolgozó lány és én lebetegedtünk, de aznap ő ment haza. Én másnap írtam ennek a két csoportvezetőnek, hogy a saját szabadságomból kikérnék egy napot, hogy kifeküdjem a betegséget. Másnap ugyan volt lázam, de jobban éreztem magam ezért, bevettem gyógyszert és bementem dolgozni. Közben a magyar csoportvezető már úgy várt bent, hogy kioktatóan az egész iroda előtt kérdezgetett, hogy ha beteg vagyok, miért nem mentem orvoshoz. Aztán a kezembe nyomott egy hőmérőt, hogy most azonnal ott mindenki előtt merjem meg a lázam.

hoemelkedes-laz-06.jpg

Megmértem és persze, hogy hőemelkedést mutatott. Kicsit csalódott fejet vágott, mert arra számított, hogy nem lesz lázam. Erre hazaküldtek. Más kollégák mesélték, hogy szerdán arról beszélgettek, hogy vajon milyen "betegségem" lehet, amit egy nap alatt kifekszem.

Többek között olyan is előfordult, hogy valamelyik kis kedvenc dolgozójuk hibázott. Rám akarták kenni és én be tudtam bizonyítani, hogy akkor bent sem voltam az irodában és azonnal nekem ugrottak, hogy csak le akarom rázni a felelősséget.

 Eldöntöttem, hogy a betegszabadság után levélben felmondok. Nem kívánok újra bemenni hozzájuk. Az ott töltött évek alatt a stressz miatt reflux alakult ki nálam, amit egy hónapja állapítottak meg. De visszakanyarodva a felmondáshoz a szerződésekben 2 hónap a felmondási idő. Nem szeretném bent letölteni. De még egyet sem. Kötelezhetnek rá? Remélem, tudnak segíteni.

 Köszönettel Éva

 U.i.: a cégnél senki nincs, akinek panaszt tehetnénk róluk.