Jár, vagy nem jár?

Kisebb szünet után újra jelentkezünk. Az utóbbi időben kevesebb levelet kapunk, pedig nem hinném,hogy kifogytatok volna a történetekből. Csipkedjétek magatokat :)!

A mai naptól kezdve az Index Fórum topicjaiból is szemezgetünk, kezdésként Ancsúr történetét olvashatjátok.


2007 elején nyilatkozni kellett férjeméknek, hogy busszal, vagy vonattal járnak dolgozni. Állami a cég. Beírta, hogy továbbra is saját autóval jár, mint eddig. Ezt nem vették figyelembe. Többiek sokan kapták az ingyen bérletet (a cég nyilván valamennyit fizet ezekért a Volán társaságnak), néhányan pedig hasonló okok miatt nem.

 

Elhangzott cégen belül, amiről feljegyzés is van, hogy gépjárműves bejárást a cég nem fizet, aki saját kocsival jár, az pedig nem jogosult bérletre. Többen próbáltak már harcolni a 9 Ft/km-ért, sikertelenül. Ami egyébként olcsóbb, mint a bérlet, erről lejjebb.

 

Ősszel azonban egy munkahelyi házaspár mindkét tagja megkapta saját autóra a térítést, mert hogy nem jól jár a busz.
Férjem gyermekek nélkül sem ér be 07,30-ra busszal, illetve hazafelé autóval hazaér addigra, míg a távolsági járat el sem indul. Ezért is írta ezt a kormányrendeletben foglalt kitételek alátámasztására a "túlzott várakozás"-hoz indoklásként, mivel több a várakozás, mint az utazás időtartama.

 

Gépjármű használata esetén egyébként is érdemes csak 10 hónapos átlaggal számolni, hiszen a szabadságok, egyéb távollétek miatt kb. 40 nap alapból kiesik. Míg a bérletesek egész évre kapják, lényegében a 10-en felül plusz 2 hónapra feleslegesen. Ezt helyi szintre értem, nem sajnálom senkitől, csak beleírta ezt is a kimutatásba. Ami alapján az jött ki, hogy hacsak a Volán társaság nem biztosít a cégnek legalább 54%-os kedvezményt, úgy a 9 Ft-os gépjármű-használat a gazdaságosabb.



Fentiek ellenére utasították el. Nem kell tehát "óvodásgyerekes méltányosság", egyrészt ha más megkapta, onnantól a cégen belül reálisan mindenki számára lehetővé kéne tenni, másrészt ha olcsóbb is, akkor vajon mi lehet az oka, hogy mégsem?

Továbbra is várjuk a leveleket a munkahelyiterror@gmail.com címre! Az érdekesebb kommentekből is szemezgetünk. A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni!

Hirdessen nálunk a lehető legolcsóbban! A részletekről érdeklődjön emailben!