Túl öreg vagyok

Ma ismét egy komment következik. Sajnos rengetegen képtelenek elhelyezkedni diplomával, nyelvtudással, kellő tapasztalattal és gyakorlattal. A helyzet pedig napról napra rosszabb...

Tisztelt Mindenki!

46 éves több diplomás férfi vagyok, két gyermekkel. Mondanom sem kell, hogy munkanélküli. Interjúk halmazára járok, mégsincs állás. Vagy túlképzett vagyok-mondják rám-, vagy öreg. Sajnos a feleségem nem volt hajlandó elhagyni ezt a "lehetőségekkel teli " országot. A lányom egyetemista, a fiam 7. osztályos. Mondanom sem kell, hogy szinte semmibe sem kerül az élet.

A megkülönböztetés az én esetemben: A KOROM
Ez már több ízben beigazolódott. A korrupcióról nem is beszélek, hiszen mindenki tudja, hogy ez a rendszer ugyanúgy koma-sógor alapon működik, mint 30 évvel ezelőtti, csak ma már nyiltabban lehet csinálni.
4 diplomám van, két magyar és két külföldi, mégis egy éve vagy vissza sem írnak jelenkezésemre, vagy behívnak akár 43. fordulóig is, csakhogy kiderül, hogy az unokaöccs már előjegyzett ember volt a hirdetett állásra!

Nos, Tisztelt Álláskereső barátaim, én nem az adott "politikai elitet" hibáztatom, mert ők magasról tesznek, és tettek mindig is a becsületesen dolgozni akaró emberekre.
A munkához való jog valahogy kiment a divatból vagy eltűnt az Alkotmányból. A multikat nem kényszerítik semmire, úgymond mindenhatók. Más meg nem nagyon marad a magamfajtának, persze oda nem kellek, öreg vagyok!

Ha valakinek van javaslata, hogy az ilyen buta emberek, akik tanultak 20-25 éven keresztül, csakhogy karriert fussanak be, most mit csináljanak, az feltétlenül jelezze!
Persze nem értem azt sem, hogy a érettségizett szakmunkások, miért vannak hátrányban. Körülnézve a világban, az államok az elégedet, és jól élő(hozzánk képest)középosztályra támaszkodnak.

Kívánok mindenkinek egy szebb életet, biztonságos jövőt. NE FELEDJÉTEK, A REMÉNY HAL MEG UTOLJÁRA!

Továbbra is várjuk a leveleket a munkahelyiterror@gmail.comcímre! Az érdekesebb kommentekből is szemezgetünk. A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni!

Hirdessen nálunk a lehető legolcsóbban! A részletekről érdeklődjön emailben!