Visszatartják a papírjaimat

Üdv! Ma az index fórumról kerül közlésre egy komment,  amelyet godemperor85 írt. Szép napot!

Sziasztok!


A múlt év októberében szerződtem egy munkaerő-kölcsönző céghez határozatlan időtartamú munkajogviszony keretében. El is helyeztek az otthonomtól távol, egy Komárom –Esztergom megyei, elektronikai gyárban. Minden tökéletesen indult ahhoz képest, hogy az említett munkáltatóm épp hogy befejezte a cégalapítást.

Biztosítottak szállást, kaptam munkaszerződést, megoldották a munkahelyhez való bejárást, sőt még a havi egyszeri haza utat is visszatérítették.(igaz néha napokat csúszott a bérszámfejtés).
Kilenc hónap múlva az elektronikai cég leépítési tervének mi is áldozatul estünk, és távozásra kényszerültünk. A problémák ezután kezdődtek.


Én és még három kollégám hazaköltöztünk abban a reményben, hogy pár napon – hónapon belül elhelyez minket a munkáltatónk egy másik gyárban. Hihetőnek is tűnt, hisz elég hamar munkába is állították a két kollégámat, engem meg telefonon kértek, hogy várjak még egy hónapot, és én is dolgozhatok ugyanott ahol a többiek.


Október óta tart egy elég különös állapot. Ígérgetések, papírok visszatartása, bujkálás, telefonon letagadás stb. Eddig nem mertem lépni, mert a sógoromat is ők foglalkoztatják az ország másik felébe ámde a napokban ő is távozni kényszerült.


A kérdésem csupán annyi hogy mit kell lépnem ahhoz, hogy minden papírom megkapjam, ha egyszerűen ők nem hajlandóak átadni őket.


A tanácsokat előre is köszönöm.

Továbbra is várjuk a leveleket a munkahelyiterror@gmail.comcímre! Az érdekesebb kommentekből is szemezgetünk. A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni!