Színházi kalamajka

Sztrovacsek barátunk küldte az alábbi történetet, amely ugyan szájhagyomány útján terjed, de hihető. Valódi urban legend.  Kellemes hétvégét Mindenkinek!

Az eset állítólag a színház és színészek görög védőszentjéről elnevezett színházban történt, nem a most regnáló igazgató alatt.

 

Egy nap az igazgató behívatta magához a színházban már 15 éve dolgozó kellékes kolleginát, hogy átbeszéljék a nő szerződését. Az igazgató azzal állt elő, hogy a színház plusz táűmogatást kapott a korméányzattól, így lehetőség van a fizetés emelésére, ám ehhez új szerződést kell kötniük.

 

A kellékes nő persze jóhiszeműleg belement a dologba, hiszen 15 éve dolgozik a színháznál, munkájára panasz sohasem volt, ami igen nagy szó az általában hisztérikus színházi közegben. Felbontották közös megegyezéssel a régi szerződést, de az igazgató azt mondta, hogy most el kell rohannia, majd holnap aláírják az újat. A nő ebbe is belement, nem volt oka kételkednie az igazgató szavában.

 

Eltelt két hét (!), a kellékes nő tovább dolgozott, gondolta, időhiány, stb. miatt nincs még új szerződése, ehhez hasonló dolgok előfordulnak a színházi életben, nem volt benne semmi meglepő, gyanút keltő. Ekkor hívatja megint az igazgató, a nő belép, az igazgató kezét tördelve közli vele, hogy a támogatást visszavonták, de új szerződés sincs, mehet, ahová akar.

 

A nő végkielégítést sem kaphat, mivel a szerződést az újra való hivatkozással közös megegyezéssel felbontották, a jogi orvoslat lehetősége sem állhat fenn, ugyanezért. A jóhiszemű nő át lett verve, a szó szoros értelmében. Az égadta világon semmit nem tehet. Még a két hét munkáját sem fizették ki.



(Az eset pletyka, de annyi forrásból hallottam már, hogy gyakorlatilag igaznak tekinthető.)

Továbbra is várjuk a leveleket a munkahelyiterror@gmail.comcímre! Az érdekesebb kommentekből is szemezgetünk. A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni!