Addig is gyakorol

Sziasztok. Péntek van és egy rövid levél következik ern0 "tollából". A recepciós állásra jelentkező hölgyet hagyták szenvedni a szövegszerkesztővel, mondván nem árt, ha gyakorol...

Amúgy ma lehet, hogy még egy bejegyzéssel jelentkezem, csak nem tudom eldönteni, publikáljam-e a levelet, mert nem kicsit "fake" gyanús... majd elválik.

Több kisebb baráti cég dolgozott egy pincéből kialakított irodában, a recepciót a legnagyobb adta, akik hátul két szobát is elfoglaltak, egyébként nagyjából csak ők foglalkoztatták a recepcióst, nekünk max. a leveleinket vette át. Amikor felmondott a fiatal lány, aki betöltötte ezt a posztot, meghirdették az állást.

Egyszer, amikor kollégámmal mentünk ebédelni, láttuk, hogy éppen egy jelentkezőt tesztelnek: harmincas nő ült a számítógépnél, előtte egy papír, rajta egy rövidke szöveg, hogyaszongya "tisztelt uram, köszönjük, hogy érdeklődik termékeink iránt, a gumikacsa 33 Ft/db, a guminyúl meg 44 + ÁFA, várjuk szíves megrendelését, dátum, aláírás". A feladat az volt, hogy ezt a levelet meg kell írni szépen szövegszerkesztőben, az árakat vastagon, a dátumot dőlttel szedve. Láttuk, a hölgy odaadó figyelemmel végzi a dolgot, nem is törődtünk vele, mentünk kajálni.

Ebédeltünk, elvitatkoztunk egy szakmai problémán, kávéztunk, bő fél óra múlva mentünk vissza. Látjuk, még mindig ugyanaz a jelentkező küzd ugyanazzal a levéllel. Hátramentünk, megkérdeztük a vizsgáztatást végző kolléganőt, nem kellene-e szólni a csokkernak, hogy ezzel a tempóval valószínűleg nem ő lesz a befutó, de ő csak legytintett:
- Addig is gyakorol, jobb eséllyel indul a következő helyen.

Na persze a vége az lett, hogy "köszönjük, Mr Spigott", mi más.

Továbbra is várjuk a leveleket a munkahelyiterror@gmail.com címre! Az érdekesebb kommentekből is szemezgetünk. A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni