Virágoztassuk fel együtt Magyarországot

Komment következik innen, olvasónk javaslatára. Anglia és Magyarország még mindig rettenetesen messze van egymástól...

Kb. 2 éves sikertelen álláskeresés után -ennek keretében minden a korábbiakban általatok felsorolt módszert kipróbáltam, sikertelenül- elhatároztam, hogy külföldre megyek. Egy tengeren túli ismerősöm -belelkesülve a döntésemtől, és a tudtom nélkül- beszélt egy másik ismerősével, aki felhívott egy ügynökséget Angliában és megadta nekik az elérhetőségeimet.

 

Az ügynökségtől 3 napon belül felhívott egy rendkívül udvarias hölgy, hogy küldjem el az CV-met e-mailben. Az ügynökség magasan kvalifikált, ámde háztartási alkalmazottakat közvetít ki szerte a világba -és itt nem takarítónőre gondolok, hanem házvezetőre, nevelőnőre stb-. Sajnos az adott területen nemhogy nem rendelkezem referenciával (min. 2 db), de soha nem dolgoztam ilyen területen, ezért nem vettek fel a megpályázott állásra, viszont a hölgy ismét felhívott Angliából, hogy ezt közölje és egyben kifejezze mély sajnálkozását.

 

Biztosított arról, hogy a CV-met elhelyezték az adatbázisukban, és ha valami alkalmas munkát találnak (ahol a munkaadó nem ragaszkodik a referenciához, tehát az adott területen "pályakezdőt" is elfogad), akkor jelentkezni fog. Az előzmények ismeretében ezt el is hiszem.

 

A kérdésem csak az: ITTHON MIKOR JUTUNK MÁR EL ARRA SZINTRE, HOGY EMBERSZÁMBA VEGYÜK A MUNKÁT KERESŐKET???? Hogy van az, hogy pl. Angliából fel lehet hívni a munkát kereső jelentkezőt akárha Magyarországon lakik is, Bivalybasznádról meg nem? Azt hiszem, hogy a történet a hazai, úgynevezett "fejvadász" cégeket minősíti, nem is akárhogyan. A "HR" egy új szakma itthon, ahová mindenkit bevesznek, ha elég jól nyal (mindenre hajlandó az adott pozícióért), vagy elég fiatal (kevés fizetéssel is beéri) és dekoratív (lehet vele reprezentálni a partner előtt).

 

Ennek megfelelően a szakma híg, nem rendelkezik kellő tapasztalattal és szervezeti kultúrával -természetesen tisztelet a ritka kivételnek. Mondom ezt úgy, hogy magam is HR végzettséggel rendelkezem, de a közelébe sem kerültem soha olyan munkának, ahol a tanulmányaimat és a 27 éves munkatapasztalatomat hasznosítani tudtam volna a cég és a megbízók érdekében.

 

Mi maradt tehát nekem? Kimegyek Angliába, max. 1 év alatt szerzek 2 referenciát (ez alatt az idő alatt keresek kb. havi 350-400 ezer Ft-nak megfelelő összeget havonta/nettó), majd elmegyek háztartási alkalmazottnak (személyi asszisztens, házvezető ...stb) havi 600 ezerért. VIRÁGOZTASSUK FEL EGYÜTT MAGYARORSZÁGOT :)

Továbbra is várjuk a leveleket a munkahelyiterror@gmail.com címre! Az érdekesebb kommentekből is szemezgetünk. A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre várja Erynnis.