Nyugdíjas katonatiszt

Ildikó levelét olvashatjátok egy nyugalmazott katonatisztről, aki képtelen volt elszakadni a honvédségtől és ezzel pokollá tette alkalmazottai életét.

Szia Despota, nekem is van 1 tavalyi sztorim, már hálisten nem dolgozom a cégnél, de gondoltam megosztom veletek!Könyvelőként dolgoztam egy 50 fős jó hangulatú kft-nél messze vidéken. Minden rendben is ment, míg 1 napon nem történt vezető váltás.

 

Az új ügyvezető igazgató ugyanis egy nyugdíjas katonatiszt lett, aki ezzel ki akarta egészíteni tiszti nyugdíját.

 

Már első nap összehívta az állományt (!!!!) (abszolút civil cég volt, tiszta civillel és civil tev. körrel), vagyis a dolgozókat és kiadta a parancsot: Ezentúl minden reggel  8kor ruha és frizuraellenőrzés lesz a cégnél. A ffiaknak kötelező hófehér vasalt ing, fekete öltönnyel, sötét, apró mintás nyakkendővel, nőknél szintén fehér blúz, fekete nadrágkosztümmel. Szerinte a szoknya kihívó, nem munkába való (Tanúk c. film: a szoknya az imperializmus ópiuma). A frizura ffiaknál rövid vagy extra rövid, nőknél rövid vagy szigorúan copfba fogva.

 

Mindezt reggeli sorakozónak hívta, mivel magassági sorrendbe kellett hozzá rendeződnünk. Amolyan tornasorba.

 

Az értekezletek állománygyűlések és sorakozók voltak, jelentkezni kellett (Kovács Kati titkárnő jelentkezem), ha valaki táppénzes állományba került, az nem volt â01Ehadra foghatóâ01D, nem osztályok voltak, hanem â01Efegyvernemi besorolásokâ01D, az irodaépület objektum volt, a túlórát statáriális állapotnak nevezte és sorolhatnámâ026

 

Utólag szinte viccesnek tűnik, de akkor és ott megalázó volt, hiszen nekünk nem volt semmibe beleszólásunk, nem volt rangunk. Ja de mégis! akit szeretett, annak tiszteletbeli rangot adott (őrvezető, tizedes, nem nagy rangokat)â026Mindig szigorú és komor volt a tekintete, meg se mertük szólítani soha. Sokáig senki sem húzta ott, én is eljöttem 2 hó után, de tényleg, meddig lehet vkit alázni?

 

Ildikó

Továbbra is várjuk a leveleket a munkahelyiterror@gmail.com címre! Az érdekesebb kommentekből is szemezgetünk. A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre várja Erynnis.