Mi a teendő, ha dolgozni szeretnék?

37 évesen diplomával, nyelvtudással lettem munkanélküli, 10 éven keresztül bankszektorban dolgoztam területi képviselőként. (szgk finanszírozás). A lízingcég Mo-i gazd. helyzetre hivatkozva megszűnt. Minden bank leépít, az autóipar pedig...egyenesen lefelé.

 

A korábbi partnereim válságra való hivatkozással nem tudnak alkalmazni. Igy december óta keresek területi képviselői állást (akár 3-4 megyében) gyakorlatilag mindegy milyen területen. kb 35 helyre pályáztam... Néhány helyen eljutottam a munkaerő közvetítő cégig, interjúztam a tanácsadóknál. Néhány fejvadásszzal heti szinten tartjuk a kapcsolatot. Ők kiközvetítenek, de a munkáltatóig 2 ! esetben sikerült eljutnom.

 

Természetesen a végzettségemnek, tapasztalatomnak, személyiségemnek, és a munkáltató elvárt követelményeknek megfelelő helykre pályázom. Még sem sikerül, még a visszautasítást sem kapom meg. Mintha fantomcégekhez fantomállásokra pályáznék...

 

Pedig az elmúlt 10 évben már jókora tapasztalatra, rutinra tettem szert, végzettségem van, nem vagyok bányarém..a gyermek szülés réme sem fenyeg már. Szóval...???

 

Karriertanácsadók, mi a teendő...ha dolgozni szeretnék???

Továbbra is várjuk a leveleket a munkahelyiterror@gmail.com címre! Az érdekesebb kommentekből is szemezgetünk. A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre várja Erynnis.