Kerüld el a biztosítókat

 

 

!!!HOLNAP!!! MUNKAHELYI TERROR BLOGTALÁLKOZÓ

Anna leveléből kiderül, hogy egy biztosítóból eljönni nem gyerekjáték (íme a 200. bejegyzés)

Kedves Mindenki!


Több éves hiábavaló álláskeresés, munkanélküliség után, az őrület határán, mivel már ennivalót sem tudtam venni a gyerekemnek, egyetemi diplomával, nyelvvizsgával a tarsolyomba elmenetem egy biztosítóba ügynöknek, mert muszáj volt. Gondoltam, ha más nem is, én juszt is megmaradok, mert valamiből élni kell. Buta gondolat volt.


Először is: megmaradtam, mert jól csináltam és segítettek a kollégák. De egyre inkább kezdett abból elegem lenni, hogy mekkora stresszel jár az, hogy a havi kötelező teljesítésem meglegyen, amikor a válság kezdett egyre elhatalmasodni és rájöttem, hogy az emberek kb. 99 %-a hazudik, ha a pénzügyeiről beszél, és alapból úgy áll az ügynökhöz, hogy utálja, és biztosan át akarom verni.


Nem gondoltam arra, hogy eljöjjek onnan, mert eljönni egy biztosítóból nehezebb, mint ott megmaradni, de egy jó helyre hívtak, fix fizetéssel, pénzügyi területre, ahol van fejlődési lehetőség és ami a legfőbb: sokkal nyugalmasabb. Szóval, pár év után úgy döntöttem, váltok. De a problémák csak akkor kezdődtek el igazán!


A bizosítók nem arról híresek, hogy szuper korrekt módon állnának a bérezéshez, kb. olyan szinten veszik a saját embereiket számba, hogy "szükséges rosszak", akiket valahogy muszáj megfizetni, ha hasznot akarunk. Bármit mondanak vagy sugallnak, az igazság ez: páriák vagyunk, akit - ha kell - a víz alá nyomnak gondolkodás nélkül, emberi érzésekre és tisztességes megbecsülésre senki ne számítson. Mivel annak idején olyan munkaszerződést írattak alá, hogy gyakorlatilag valamannyi törvény adta jogomról le kell mondanom azért, hogy ott dolgozhassak, most ezt a papírt lengetik az orrom előtt, mikor bírósággal és végrehajtással fenyegetőzve ideküldtek nekem egy több százezer forintos csekket, hogy fizessem vissza, mert megszűntek a szerződések és visszaírták a jutalékot.


Ad absurdum a teljes összes fizetésemet visszafizetetthetik velem, ha akarják, és állíítólag - az ügyvédem szerint - erre minden joguk megvan, mivel én ezt aláírtam. Az már teljesen mellékes, hogy mivel nem dolgozom ott, nem értesülök arról, hogy az általam kötött szerződést az ügyfél nem fizeti, és meg fog szűnni: ha megszűnik, a csekket nekem küldik. Ha viszont élő a szerződés és fizet az ügyfél rendesen, akkor meg a bevételt szépen elosztják maguk között. Bravó! (Ja, és talán az sem kizárt, hogy az én állományomra van ráálítva egy-két ember, hogy kötögessék le szépen a nevemről a szerződéseket: nekik bevétel, nekem meg a csekk... Óriási!)


Ha van a kommentelők között valaki, aki már átment hasonló szituáción, vagy jogász, és volt hasonló ügye, kérem segítsen! Mert ezt nem csak tisztességtelennek tartom, hanem törvénytelennek is, csak nem tudom, melyik törvény szerint az.


Tanulság: biztosítóba csak másodállásban vagy vállalkozóként menjen az ember és csak akkor ha:

 

1. már a szülei is ügynökök voltak és az ő állományukat veszi át,


2. soha, de soha nem akar onnan elmenni és tudomásul veszi, hogy adott esetben ingyen dolgozik egy végtelenül kapzsi cégnek,


3. kerülje el messzire a biztosítókat, inkább menjen a Mekibe femosni. Vagy pedig olvassa el alaposan a szerződést, amit aláír, és húzogassa ki a nem megfelelő részeket, ami arra volatkozik, hogy gyakorlatilag tusdomásul veszi a rabszolgaságot és azt, hogy őt a jog nem védi meg a munkaadójától.


Üdv mindenkinek!


Anna

TováKbbra is várjuk a leveleket a munkahelyiterror@gmail.com címre! Az érdekesebb kommentekből is szemezgetünk. A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre várja Erynnis.

Mindenkit arra szeretnénk buzdítani, hogy bátran írja le a cég (vállalat, stb.) nevét, ahol visszaélésekkel, diszkriminációval, és egyéb jellegű munkahelyi terrorral találkozik !!! Természetesen nem kötelező, de nagyon örülnénk neki.