Lepatkányoztak

Elnézést a csupa nagybetűért, de nem volt türelmem átírni.(Közben KopaszMercis megoldotta a problémát, köszönöm szépen!)

"Despi"

Tisztelt Erynnis!

Súlyos fogyatékosként egy rehabilitációs munkahelyen dolgoztam,ahonnan azonnali felmondással jöttem el,mert a cég vezetése felé mertem jelezni a munkahelyemen folyó gazdasági büncselekményt.

Az igazgatóság részéről annyi intézkedés történt hogy a csoport-vezetőt áthelyezték másik telephelyre és onnantól kezdve elkezdődött az én folyamatos inzultálásom,még attól sem riadtak vissza hogy engem lepatkányozzanak. Ezt nem birtam sokáig,igy felmondtam.

Azóta nincs állásom,lakáshitelem fizetni nem tudom,és a szabálytalanságok elkövetői nem kaptak retorziót sem sokat tudnék írni,mert ezen a helyen az emberek súlyos megalázásától kezdve a kiközösítésig a folyamatos
csavargásig persze munkaidőben jó pénzért minden belefért.

Ezeket a problémákat jeleztem s ez lett a vesztem.nagyon sok fogyatékos ember szívesen dolgozna a megélhetéséért, felháborító hogy néhány léhűtő ember a semmittevésért kapja a fizetést.
Persze félti a főnökség az államtól kapott milliókat.leírom még azt is ,amit állitok megfelelnek a valóságnak s mindenről bizonyíték áll rendelkezésemre.

Kérdezem:mit tehetek.jogaim érvényesítésére? Mert szándékomban áll munkaügyi bírósághoz fordulni.

Várom válaszukat köszönettel és tisztelettel
KondLiv

Kedves KondLiv!

Nagyon nehéz a helyzeted, mert te mondtál fel és a saját nyilatkozatodat nehezen tudod utólag megtámadni, ehhez tévedést, fenyegetést kellene bizonyítani, ami nem egyszerű. Másik lehetőség még, hogy rendes polgári - nem munkaügyi - bírósághoz fordulsz személyiségi jogi jogsértés miatt azzal az indokkal, hogy a munkahelyi zaklatások miatt kényszerültél felmondani és emiatt károd keletkezett, aminek megtérítésére kéred kötelezni a munkáltatót.

Az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz is fordulhatsz, ők ugyan kártérítést nem tudnak neked megítélni, de a munkáltatót megbírságolhatják és megállapíthatják a jogsértést is.

Üdvözlettel: Erynnis