Merjetek álmodni!

Dzsúúúsz Mindenkinek! Olvasónk a gazdasági válság miatt felmondott, mert nagyot álmodni, rengeteg helyre elküldte önéletrajzát, ma bruttó 1 millió felett keres (bejelentve).

Sziasztok!

Az én történetemet szeretném veletek megosztani. Az egész tavaly ősszel történt, a válság kezdetekor. Gépészmérnökként dolgoztam egy nagy budai cégnél, 170 bruttóért. Feladatom AutoCad szerkesztés volt. De jött a válság. Egy őszi reggel kezdődött az egész.

Egy projektben öten voltunk. A nap végére már csak hárman. Másnap már csak ketten. Létszámunk körülbelül 20 főről 12 főre esett vissza három nap alatt, ebbe beleértve mérnököket, titkárnőket. Egy angol cégtől függtünk, ők meg az egyik fő projektünket szüntették meg, azt, amiben dolgoztam.

Nem vártam meg, amíg kirúgtak, felmondtam és elkezdtem állást keresni. Két hónap intenzív álláskeresés következett. Szerencsém volt, nagy szerencsém. Ma a bruttóm 1 millió forint felett van, bejelentve, Magyarországon, nem Budapesten. Sürgősen kellett egy ember egy vállalatnak. Az elvárás perfekt angol és egy speciális gépészeti terület volt. Egyből felvettek.

A statisztikám körülbelül ez volt: 50 beadott önéletrajz, 25 elutasítás, 6-7 ajánlat, a többiről meg nem tudok.
Szóval, merjetek álmodni és keressetek olyan területeket, amik sajátosak és képezzétek mindig magatokat.

Boti