Az EON-nál nagy a fluktuáció

A P. Power keresett meg ajánlatával miszerint elemzői területre keresnek tapasztalattal rendelkező kollégát. Nagyon szimpatikus interjú volt az első körben, amit köszönök ezúton is M. Jelenának, majd 1,5 hétre rá jött a "gáz"-os cég interjúja.


az EON-nál a HR-esek gyöngye kérdezgetett jövőbelátó képességeimről, konfliktushelyzet megoldóképességemről és jött a várva várt meglepő kérdés: hogyan látom magam 5 év múlva?:) Egyre inkább azt látom hogy az hogy hogyan végzem a munkámat milyen szoftvereket és mire használok az senkit nem érdekel. Filozofálgatunk meg elmélkedünk ahelyett, hogy arról beszélnénk ami a munka szempontjából releváns lenne, ebből biztosan le tudnak szűrni valamit csak én buta vagyok hozzá. Beszélgettünk egy órácskát a szakmai vezető jelenlétében aki nagy ásításokkal jelezte, hogy a reggel 8 óra neki korai munkaerőfelvételre. (Persze Neked fejvadászcégek elmagyarázzák, hogy milyen legyen az elvárható viselkedés egy állásinterjún).


Interjú megvolt, majd jött a 2 hónapos pihenőidő... Közben azért a hölgy felhívta a P. Powert, hogy tájékoztassanak engem, hogy interjúm nagyon jól sikerült nagyon elégedettek csak a szabadságolások miatt várjak türelemmel. Vártam türelemmel....2 hónap után felhívott, hogy sajnos "más" tapasztalattal rendelkező kollégát vettek fel. Hogy kérem? Más tapasztalattal? Milyennel vagy mi van?


De, hogy ne legyek elkeseredve másnap menjek már be interjúra mert keresnek egy hasonló tapasztalattal rendelkező embert. Bementem! Az interjú ugyanazokkal a kérdésekkel zajlott, biztos elveszett a korábbi jegyzet. Ezen interjú után 1 héttel megjelent az első állás hirdetése!!!!:))


Felhívtam, hogy mi a helyzet a másik állással, ahova ők már felvettek egy "más" tapasztalattal rendelkező embert, minek hirdetik akkor????? A világ legőszintébb válaszát ekkor kaptam: nálunk az EON-nál nagy a fluktuáció...


Ezúttal csak 1,5 hónapot vártam. felhívtam szeptember közepén és ő szeptember végén ígért választ nekem, de másnapra megkaptam az elutasító emailt, még egyszer beszéltünk utána, ő örömét fejezte ki hogy ilyen érdeklődő vagyok és közölte hogy nem vagyok KONFRONTÁLÓDÓ TÍPUS ÍGY NEM VAGYOK JÓ ELEMZŐNEK!!!


Tisztelettel:


Oláh Ibolya