Közveszélyes Munkakerülő vagyok?

Olvasónk két év után először kapott levelet a Munkaügyi Központtól, konkrét állásajánlatokkal, de egyik sem felel meg számára. Tényleg KMK, vagy a rendszerben van a hiba? Döntsétek el Ti, kedves olvasók!

Kedves Mindenki!


Jelenleg nincs munkám,így nincs munkahelyi terror sem. A Munkaügyi Központtal állok –igencsak egyoldalú kapcsolatban. Ma érkezett két év óta első levelük ,ajánlatokkal. Új pálya program:


Képzések:-ECDL Selekt- ez jó, papírom úgysincs arról ,hogy pötyögök a gépen.(informatikai írástudás-ez alapfok,nem?)


Gyermek ifjúsági felügyelő, óvódai dajka: Ez kicsit durvább,tudják rólam hogy főiskolán óvónőit végeztem, aztán az ELTÉN vezetőképzőt. Voltam vezető,most tanuljam meg tanfolyamon mit csinál egy dajka? Ha nem végzem el, fel sem vesznek dajkának?(Nincs olyan vezető,aki felvenne)


Angol alapfok: Tudják a papírjaimból,hogy középfokon elboldogulok. Mit csináljak alapfokon?


Gyógymasszőr: -Kis barátnőm négy éven át tanulta főiskolán, a városban egyáltalán nincs hely,40 km. távolságra jár ,napi 4 órában. Fogászati asszisztens, ápoló,remélem nem gondolják komolyan. Mielőtt megköveznétek azért,hogy nekem nem jó semmi, és aki gondban van menjen, ahol hely van, azért ez nem így működik.


Az ember az átképzéssel is valami olyat kéne hogy tanuljon,amivel nem lesz szakbarbár, vagy nem öli meg embertársait(ápoló).Vagy egy kicsit érdekelje,hogy tisztességes munkát tudjon végezni.


Régebben, a vállalkozások indulásakor is azért kellett szakképzett bolti eladót felvennem-3 iparival-,mert az én főiskolám nem volt elég a saját bőröm kockáztatásához. Ide csak tölteléknek kellek,azt hiszem. Mi a teendő?