Átverték a Mikulást

Sziasztok!

 

Mivel hamarosan itt a "Mikulás szezon", elmesélem nektek, hogy jártam tavaly decemberben. Évek óta minden télen Mikulásként tevékenykedek, természetesen nem főállásban, de jól jön ez a  kis mellékes. Egy kis műsor keretében történik az ajándékok átadása, a gyerekek és felnőttek is elégedettek szoktak lenni, nem is volt semmi problémám mindaddig, amíg egy évvel ezelőtt át nem vertek a palánkon egy budapesti bevásárló központban.

 

A műsorról minden esetben számlát szoktam adni, de szerződést nem mindig szoktunk írni, elég szokott lenni a szóbeli megállapodás is. Legalább is én azt hittem...

 

Szóval azon a bizonyos napon rendben megérkeztem a helyszínre, bekísértek az öltözőbe, majd közölték, hogy egy jó órás csúszás lesz, amiért elnézésemet kérik. Bár sietnem kellett volna egy másik helyszínre, udvariasan közöltem velük, hogy nincs semmi probléma.

 

Az egy órás csúszásból majdnem három óra lett, ezért kénytelen kelletlen le kellett mondanom a másik "fellépést".

 

Az előadás rendben lezajlott, majd miután átöltöztem, rátértünk a piszkos anyagiakra. Előzetesen készpénzes fizetésben egyeztünk meg, de most a szervező úriember kijelentette, hogy csak és kizárólag átutalással tudja rendezni a számlát. Kicsit meghökkentem, de rábólintottam. Kitöltöttük a számlát és hazaindultam.

 

Mondanom sem kell, hiába vártam, hogy megérkezzen a pénzem, a mai napig sem tudtam behajtani a szervezőkön. Eleinte még hitegettek, de később már csak a szemebe nevettek. Azt mondták, a számla nem jelent semmit, nincs szerződés, tehát tőlük egy forintot se várjak.

 

Idén azt hiszem H1N1 vírust kapnak tőlem ajándék helyett!