Betegszabadságon volt, pikáns fotói azonban lebuktatták

A Facebookra feltöltött fotói buktattak le egy kanadai nőt, aki hivatalosan betegszabadságon volt. A képek tanúsága szerint ezalatt remekül mulatott, ám ez sokba került neki: elesett a juttatásoktól, amelyek megillették - írja az Msnbc.


Nathalie Blanchard a múlt évben még az IBM-nél dolgozott Kanadában, a cég Bromont városában található kirendeltségén. Amikor az orvosok depressziót állapítottak meg nála, Blanchard betegállományba ment. A hónapokig tartó betegszabadság alatt kapta az őt megillető juttatásokat - ennek mondhat búcsút most, hogy egészségbiztosítójának egyik munkatársa felfedezte legújabb képeit a Facebookon. A fotók tanúsága szerint a nő remekül érzi magát, szórakozik, éli az életét, ami arra utal, hogy depressziója nem olyan súlyos, hogy ne tudna dolgozni.


A nő állítása szerint említette a biztosítónak, hogy az egyik kép - amelyen egy chippendale shown látható - a születésnapján készült, amikor éppen szabadságon volt. Blanchard arra hivatkozott, hogy csak orvosa tanácsát követte, amikor megpróbálta jól érezni magát. Most ügyvédhez fordul, hogy megkapja a véleménye szerint őt megillető juttatást.

 

Nem ez az első eset, hogy a közösségi portálokon feltöltött fotók bajba sodorják a munkavállalókat. A munkaadók többsége ugyanis - saját bevallása szerint - rendszeresen ellenőrzi alkalmazottait.
 

Forrás:hvg