Ki a fasz keres?

Sziasztok!

 

Az én esetem a következő:

 

Egy háromcsillagos szállodában dolgozom, ami egy családi vállalkozás "irányítása" alatt áll. Az elmúlt években a család ifjonca, az egyetlen fiúgyermek (aki most egyébként 24 éves) is szépen lassan a mindennapjaink része lett, vagyis rendszeresen beleszól a munkánkba, lopja a napot a recepción, hasonlók.

Egyik alkalommal az a rendkívüli ötlete támadt, hogy nekünk, recepciósoknak, jutalékos rendszerben kéne a fizetésünket megkapnunk, egészen pontosan minél több foglalást veszünk fel, annál több fizetést kapnánk...

 

Feltettem neki a kérdést, hogy vajon én, mint éjszakás recepciós, akinél jó esetben éjszakánként 2-3 alkalommal csörög valaki szállásfoglalás miatt, számíthatok-e ilyen alapon fizetésre?

Másrészt mit gondol, mit tehetünk mi, recepciósok, azért, hogy több vendég legyen? Esetleg telefonálgassunk vaktában, és ajánlgassuk a szolgáltatásainkat?

 

Természetesen nem ismerte be, hogy ezzel alaposan mellétrafált. :)

 

Egyébként a család összes tagjánál érezhető, mennyire tudatosult bennük a feladat, ami egy háromcsillagos szálloda vezetésével jár. A főnököt gyakran keresik egyik-másik cégtől, többnyire területi képviselők, termékeket kínálva. Ilyenkor természetesen felhívom a főnököt a mobilján, hogy megmondjam neki, keresi egy úr/hölgy a recepción. Amikor ő a szokásos hangnemben megkérdezi tőlem, hogy ki a f@** keresi (közben persze szegény gyanútlan ügyfelünk ott áll előttem fél méterrel, mondhatni hangtávolságon belül), akkor én a szintén szokásos módon megkérdezem az úrtól/hölgytől:

 

- Elnézést, milyen ügyben keresi?


Sok kitartást mindenkinek!