Nyugdijasnak fiatal, munkaerőnek öreg

Katasztrofális a helyzet az munkaerőpiacon, de az, hogy még egy olyan diszkriminációt is meg kelljen élni, hogy a megszerzett szakmai végzettség, tudás, gyakorlat nem érték a munkáltatóknak csak azért, mert 40, vagy 50 évesek vagyunk, ez nonsens.

 

Képtelenség elhelyezkedni, s az Új Pálya programot a világon senki nem fogja össze, az egész csak egy nagy megvezetés. A Munkaügyi Központ nem foglalkozik azzal,, hogy az álláskeresőknek legalább képzés szintjén mint koordinátor segítsen, s a Regionális Képzőközpont is a képzőszervekhez irányít. Ők pedig széttárják a kezüket, hogy nem indítanak képzést, mert nincs jelentkező. Hmm!

 

Még senkinek nem jutott eszébe, hogy a képzéseket koordinálnia kellene azoknak, akik összefogják az állástalanokat. A kiskönyvbe való bélyegzés mellett, lehet, hogy egy a képzőszervekkel egyeztett képzési listát is az orrunk alá lehetne dugni, s csodák csodájára talán még a létszám is meglenne az adott képzésre. De ez a kutyát sem érdekli.Tehát se támogatott tanulás, se munka. Gazdátlan az egész, mindenki a másikra mutat, holott mindegyik közigazgatási szervnél bent ül egy halom köztisztviselő. Nincs ez így rendjén, de mit lehet tenni!?

 

Sokat hallani arról is, hogy a 40-esek már nem tudnak a koruknál fogva elhelyezkedni, mert a franc tudja miért öregnek találnak a munkáltatók. Ez is megérne egy misét, de ezzel sem foglalkozik senki. Nem tudok olyan szervezetről, akihez egyáltalán fordulni lehetne ebben a témában. Állóvíz.

 

Hát ez van, most vagy infarktusban kihalunk, s már nem lesz gond a nyugdíjunkra, vagy mivel pénzt az utcán nem lehet gyüjtögetni a földről, munka híjján elmegyünk lopni. Szép kis jövőkép!