Azt hittem, valami szektába kerültem

Üdv mindenkinek,

 

A történetem másfél hétre rúg vissza. Interjúra indultam a M. O. I. budai irodájába a Mechwart ligethez. Gyanús volt már az első perctől kezdve hogy az "irodában" folyamatosan döng a zene és az emberek kettesével mennek be a "manager"-hez interjúzni. Kb. 20 perc várakozás után sorra kerültem és egy lánnyal mentünk be a "főnök"-höz. Rutinos interjúzóshoz hűen, első két kérdésem: "Van-e FIX bérezés?" és "Alkalmazotti a jogviszony?" a válasz érthető és egyértelmű volt: IGEN és ismételten IGEN. Na mondom végre akkor egy normális meló. Igen...szeretettel várnak a próbanapra.

 

Hazaértem elkezdtem utánnajárni az interneten a cégnek és az elsők között dobta fel a munkahelyiterror.blog.hu-t. Mindent elolvastam de mondom egy próbár megér, szeretem megtapasztalni a dolgokat.

 

Első munkanapomon először azthittem valami szektába kerültem mert itt mindenki jelszavakat kiabál egy kis körben állva, többek közt: "JUICE" (ebből én csak annyit értettem az artikulálatlan üvöltésben hogy DZSÚSZ) És elengedhetetlen a csatakiáltás reggel 8kor " Egy mindenkiért mindenki egyért dzsúsz" Aztán este jöhet a körben állunk és ritmusosan tapsolunk és ordítjuk hogy "save max"....

 

Hamar kiderült számomra hogy ez nem az én világom és hogy kőkemény értékesítésről van szó. Ami ugye még nem is baj korrekt keretek közt...Mindeki mást mond nem tudja senki hogy meddig van a próbaidő én folyamatosan kérdem a "tréneremet" hogy akkor hol a szerződés erre ő egyik este hozzám vág egy papírt h nesze. Nagyon fáradt voltam mert lejártam a lábam aznap és nem olvastam át csak Szerdán. És akkor jöttek a kérdések...Mint kiderült ez egy MEGHATALMAZÁSI papír hogy eljárhatok a cég nevében...de én számlákat írtam alá nap mint nap...

 

Mondom nem baj este megbeszélem a nagy tudású manageremmel. Munka után beértünk bementem hozzá és kérdeztem hogy ez akkor most hogy van? meg hogy akkor nem is leszek bejelentve? meg hogy akkor nincs is TB-m? és nem fizet utánnam semmit a cég? A nagyon inteligens hölgy válasza " én ehhez nem értek ezt majd a pénzügyessel kell megbeszélni" de - mondom neki tovább - hogy akkor majd a pénteki fizummal hogy számolok el? hogy vallom be? (mert hogy nagyon modern módszerrel minden pénteken kifizetik a jutalékot...)

 

Erre ő csak folytatta hogy nem ért hozzá neki van egy könyvelője meg van egy ügyvédje ők csinálnak mindent ő csak az irodát irányítja...Okés mondom majd pénteken fizukor még egyszer rákérdezek.

 

Eljött a péntek már kissé dühös voltam és tudatosult hogy hatalmas nagy ökröt csináltam magamból hogy belementem ebbe az egészbe...és jött a hab a tortán: reggel az irodába se juthatok be csak úgy mint egy rendes munkahelyen, hanem kiszól egy arc hogy "találjátok ki a jelszót" na akkor a mögöttem álló kolegának is betelt a pohár és gyors észjárással bekiabálta az egyik "feletesnek" a megoldást: "a jelszó az hogy TE KÖCSÖG" nem az volt...20 perc ácsorgás után ki lehetett találni mert egyik roppant ügyes tréner elmutogatta hogy a megoldás a "fehér plüss nyuszi". Igen...szomorú és nevetséges.

 

Eltelt a munkanap és jött a végkifejlett: FIZETÉS! Ahogy számítottam rá kezembe nyomtak X összeget és aláírtam egy a4es papírt. Következő utam a manageri irodába vezett. Utoljára is megkérdeztem hogy ez most mi? És hogy akkor mikor lesz nekem szerződésem? Mondtam mégegyszer hogy nem szeretnék feketén dolgozni és hogy beszéltem délután egy kedves ismerősömmel aki mellesleg munkaügyi jogász a Munkavédelmi Főfelügyeletnél, és itt szerinte sincs rendben valami. El kell mondjam hogy tényleg nem kamuztam. Azthittem erre lépnek valamit de semmi...Ő meg van győződve rólla hogy ez legális...annyi esélyem volt meggyőzni az igazamról mint háromlábú sünnek a hét sávos autópályán...

 

Eljött a hétfő. Beszóltam hogy nem tudok menni mert belázasodtam.Jön vissza az üzenet: Okés de hozz orvosi igazolást! Itt jöttem rá hogy ők nem csak teteik hogy ennyire egyszerűek...hisz nincs is tb-m de nem baj viszek nekik táppénzes papírt..:)
Száz szónak is egy a vége....nem az az ember vagyok aki ezt annyiban hagyja. Minden okom megvan hogy eljárást indítsak.
És úgydöntöttem hogy nem szeretnék ennek a "nagyszerű sikeres csapat részese lenni".

 

M.O.I. mentes szép hetet.

 

Inad


Te mennyit érsz a munkaerőpiacon?Töltsd ki kérdőívünket és tiéd lehet egy iPod, digitális kamera, MP3 lejátszó, vagy fényképezőgép:

 

https://www.myhewittsurvey.com/survey/YFPR10&r=NTWAVE