Nem kellek, mert roma vagyok

Hosszú ideje állást keresek. Sajnos több munka helyen érdeklődtem már és elutasító válaszokat kaptam.  Én intézetben nőttem fel közel 24-éves koromig. Megtanultam írni olvasni, befejeztem az iskolát, sőt még egy szakmunkát is sikerült kitanulnom. Angol tanfolyamra járok ez mellett vezetni tanulok.

 

Akkor miért nem sikerül nekem semmi? Pedig nagyon szeretnék dolgozni ugyan is van 3 gyönyörű gyermekem. Albérletben lakom közel 70000-ért. Minden munkát elvállalok,elvállalnék, de azért nem tudok el helyezkedni mert roma vagyok.

 

Optimista vagyok. Nem adom fel hisz a gyerekeimért bármit megteszek. Vannak romák akik szeretnének dolgozni, de sajnos nem megy nekik, mivel egy kalap alá vesznek minket. Ez néha visszataszitó és megalázó. Nagyon rosszul esik mikor rám néznek és tudom biztosan, hogy van felvétel, de ennek ellenére azt mondják, hogy nincs. Nagyon ciki.

 

Volt mikor rákérdeztem, hogy azért nincs mert roma vagyok? És sajnos kijelentették hogy igen. Kérdem én, milyen emberek vagyunk? Vannak köztünk rosszak, de vannak jók is. Nekünk romáknak nehéz a munka keresés. Ha találunk akkor pedig meg kell hunyászkodni és ki vagyunk szolgáltatva. Köszönöm, hogy meg hallgattak.