Választási láz

Sziasztok,


Egy érdekes mozzanatot szeretnék megosztani veletek a választási hajcihő kapcsán, ami bizony begyűrűzött a kisebb községek önkormányzatába is, mint azt az alábbi példa is mutatja:


Köztisztviselőként dolgozom önkormányzatnál, több, mint 12 éve... A mi derék főnökünk szívügye pedig, hogy tevékeny részét vegye ki a politikából, már amikor erre módja van.
Annak ellenére, hogy független jelölt, különösen egy nagyobb, esélyesnek titulált pártért dobog buzgó szíve. Ez igazából se nem érdekel, se nem zavart bennünket, eddig. Mostanában mintha csak egyetlen cél lebegne a szeme előtt, és nem válogat az eszközökben.


Innen a problémák:


Ha valamelyikünk nem adja le az ő és teljes családja ajánlószelvényét az adott jelöltre, holnaptól már nem is kell bejönnünk dolgozni. Amennyiben olyasvalaki mer ilyet tenni a lakosság körében, aki a közös konyháról ne adj' Isten ebédet hord, mert dolgozik, azt lehúzza a listáról, neki már nem lehet főzni, valamint különböző, méltányossági támogatásoktól is elesik.

 

Lassanként félünk bárkivel is beszélni, aki esetleg 'Más' oldalakkal szimpatizál köztudottan, mert másnap számonkéri rajtunk, vajh' milyen fontos információkat szivárogtatunk ki. Komplett hálózata van, akiket ilyen-olyan állásokba juttatott, így most ők cserébe bőszen lesik, ki kivel beszél, és meddig - egyik ilyen a helyi kocsmában van letámasztva, másikuk járja az utcát -.
Gyanús, ha az "ellenség" üzemeltette helyekre be merjük tenni a lábunk, így pl. a gyógyszertárban csupán 10 perc a megengedett tartózkodási idő.

 

Eleinte próbáltuk figyelmen kívül hagyni, de sajnos nem lehet. Habzzó szájjal, asztalt csapkodva esküszik bosszút annak, aki neki keresztbe tesz (mindezt úgy, hogy összehív minket, és közli, ki az, akit minden kérésével helyből el kell utasítani a lakosság körében)
A fenti szabályok bármelyik megszegése esetén olykor napokig nem állt velünk szóba, és az is előfordult, hogy ezzel akadályozta az ügyvitelt, mérgében kérelmeket utasított el (!).

 

Nekem eddig személy szerint soha semmi bajom nem volt senki meggyőződésével, hogy őszinte legyek az egész nem érdekel. Nem vagyok semmilyen oldal elkötelezett híve sem, így azt vártam majd békén hagynak. De: lassanként olyan légkörben kényszerülünk dolgozni, ami lehetetlenné teszi,hogy elvégezzük a munkánkat, és mondanom sem kell, ennek is mi isszuk meg a levét. Azt hiszem, olyan ez, mint rendszerváltás előtt lehetett, de én eddig őszintén azt hittem, ennek már vége!



M.
 

Veled is kiszúrtak?Írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Hirdess nálunk, akár barterben is! Legfrissebb médiaajánlatunkat megtalálhatod, ha IDE KATTINTASZ.