Nemzetközi Down Világnap a Vígszínházban


 

 Kedves Néni és Bácsi!


Bencének hívnak. Biztos emlékeztek még rám. Én vagyok a kisfiatok.

Tudom, nem sok időt töltöttünk együtt, és én nem is emlékszem Rátok, csak azért írok most, hogy elmondjam: jól vagyok, ne aggódjatok miattam! Örökbefogadott egy néni és egy bácsi. Őket most úgy hívom: Anya és Apa.

Amikor Ti lemondtatok rólam a kórházban, mert én Down-szindrómás vagyok, az fájt nekem. Sírdogáltam sokat, mert nem volt, aki megsimogasson. Minden babát hazavittek a kórházból, csak engem nem. Akkor még nem tudtam, hogy engem nem is fog hazavinni senki. Mert rólam lemondtak, én nem kellettem Nektek. Mert én nem vagyok teljesen egészséges.

Az intézetben, ahová kerültem, vigyáztak rám és szerettek, ugyanúgy, mint a többi Down-babát. De sokat unatkoztam: csak feküdtem az ágyban és néztem a plafont. Aztán egyszer csak jött Anya és Apa. Felemeltek és azt mondták: én leszek a kisfiuk.
Azóta nagyon jó nekem. Szeretnek és figyelnek rám és minden héten visznek korai fejlesztésre, mert ettől sokkal, de sokkal ügyesebb leszek és egyszer majd én is járok óvodába és iskolába!

Képzeljétek, már tudok ülni, állni és futni, meg szétszerelni a mozdonyt, amit Karácsonyra kaptam. Az első igazi Karácsonyra. Tudom, hogy más 3 éves kisfiúk sokkal ügyesebbek nálam és néha a játszótéren a felnőttek olyan furcsán néznek rám, olyan
szomorú mosollyal. De már vannak barátaim, néha focizok is velük, és a múltkor meg mertem simogatni a kutyát a szom- szédban, pedig nagyobb, mint én vagyok.

Nemsokára lesz egy rendezvény a Vígszínházban, ahol sok olyan kisgyerek lesz, mint én. Egészséges és sérült kisfiúk és kislányok. Együtt fogunk majd énekelni és táncolni, mert a színpadon fellép a Bojtorján együttes, az Alma zenekar és a Makám. Lesznek ott színészek is, például Eszenyi Enikő, Hegedűs Géza, Kovács Patrícia, Fesztbaum Béla és Hegyi Barbara és sok-sok játék, meg szórakozás.

Nagyon várom már a Down Napot. Március 21-én a Vígszínház tele lesz mosollyal és nevetéssel. Én fogok a legjobban mosolyogni, mert Anya és Apa Down-babát akartak, otthont adtak nekem és nekik én vagyok a legfontosabb a világon!
Az élet szép.


Bence


Gyere te is március 21-én, 9 órától a Vígszínházba!