Munkahelyi terror nem létezik?

Nyerj Asus netbookot a Munkahelyi terror blog nyereményjátékával. Csatlakozz  facebook oldalunkhoz  és automatikusan részt veszel a sorsoláson.

 

A részletekért kattints ide

 

 

 

Az imént a blog.hu szuperfeed dobozait böngészve ráakadtam az eselyegyenloseg.blog.hu nevű gyöngyszemre.  A fejlécből világossá vált, hogy a Magyar Távmunka Szövetség áll a blog mögött, melynek célja többé-kevésbé megegyezik a miénkkel. Mindezzel önmagában semmiféle probléma nem volna, "több szem többet lát", de a MTSZ már eddig is megkérdőjelezte létjogosultságunkat és ezúttal sem fogják vissza magukat.

 

"Nem először fogalmazódik meg bennünk a gondolat, hogy mi értelme van "Munkahelyi Terrorról" beszélni? Ezzel kapcsolatban részletesebb írást is tervezünk megjelentetni.

 

Most legyen annyi elég, hogy nagyon finoman fogalmazva sem tartjuk szerencsésnek - az amúgy is sok sebből vérző magyar munkaerőpiacon - további indulatok gerjesztését a bizalom építése helyett.


Határozottan kijelentjük: Magyarországon nincsen munkahelyi terror, hatalmas felelőtlenség ezt kitalált, vagy talán valós elemeket is tartalmazó történetek bemutatásával megpróbálni alátámasztani.


Nem vitás, előfordulnak rossz megoldások, szándékos, vagy egyszerű tudatlanságból adódó jogsértés. Ilyet a munkavállalók hasonló gyakorisággal követnek el, mint a munkaadók. Sajnálatos azonban az egyedi esetekből általánosítani, - ez merő demagógia, vagy feltűnési vágy.

 

Amennyiben ez reklám érdekeket szolgál, akkor az ilyen nagyon rossz és elítélendő reklám, amely különösen a szociális partnerek, a munka világa szereplőinek az érdekeit nem szolgálja, nem is beszélve arról, hogy még félre is vezetheti a T. olvasókat."

 

Hónapokkal ezelőtt a Magyar Távmunka Szövetség egyik vezetője megkeresett bennünket és arra kért, helyezzük el linkjét az oldalunkon. Kérését természetesen teljesítettük és mindaddig megtalálható volt a blogon, ameddig az egész menüpontot el nem távolítottuk.

 

Kérdem én; akkor még elfogadható, hiteles oldal voltunk és létezett munkahelyi terror is?

 

Hogy a blogunkon megtalálható történetekből, vagy létezuő (nem átverés) távmunkából van több, döntse el a kedves olvasó!

 

Despota