Kiadást szeretnék csökkenteni

Nyerj Asus netbookot a Munkahelyi terror blog nyereményjátékával. Csatlakozz  facebook oldalunkhoz  és automatikusan részt veszel a sorsoláson.

 

A részletekért kattints ide

 

Mi egy kis Kft. vagyunk, velem együtt 3 alkalmazott. 3–4 éve elég gyengén megy, plusz 1éve tartozik egy másik cég 4Millióval. Minden kis saját megtakarított pénzünket beteszünk, hogy életben tartsuk a céget. A 2 alkalmazott itt voltak tanulók és már 10–12 éve dolgoznak itt.


Az egyik a „normálisabb” megérti, hogy nem jó a helyzet, de mivel kényelmes, jó munkája volt, ezért közös megegyezéssel megszüntettük és elment munkanélkülire. A másik a „fafej”, Ő nem akar semmi mást csak a végkielégítést vagy minden marad a régi. Nem akar közös megegyezést a munkaviszony megszüntetéséről, felajánlottam a 4 órás munkát, legalább 2–3 hónapig, hogy hátha bejönne egy kis üzlet, mert kilátások vannak rá, de még konkrét megrendelés nincs. Mondjuk vele mindig is voltak problémák.


2009.12. 22. töltötte a 34, de szerinte, vagyis a kedves édesapja által felhívott munkaügyi jogász szerint neki 25 nap szabadság járt, amit ki is vett, holott csak 24 járt volna neki, de jól dolgozik és ha bejönne valami munka akkor csak jó lenne, ha tudnánk rá számítani. Igaz mikor sok munka volt akkor is csak a 8 órát dolgozta, pedig a munkaszerződésben az szerepel, „ha a munka mennyisége, sürgőssége megkívánja, úgy túlóra illetve szombati munkavégzés is elrendelhető”.


Elég egyoldalúan áll a dolgokhoz, csak a saját érdekeit nézi. Nem akarok kitolni vele, de normális, tisztességes keretek között egy kis kiadást szeretnék csökkenteni, míg be nem indul. Milyen megoldás(ok) lehetnek? Mert ugye az Mt. és a munkaügyi bíróság is a munkavállalót védi. Ha nincs munka nem kényszeríthetnek, hogy 8 órában alkalmazzam. Ha nincs pénz végkielégítést miből fizessek?

Veled is kiszúrtak?Írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

 

Címkék: állás