Otthonról figyel minket a főnök

Nyerj Asus netbookot a Munkahelyi terror blog nyereményjátékával. Csatlakozz  facebook oldalunkhoz  és automatikusan részt veszel a sorsoláson.

 

A részletekért kattints ide

 

Kedves MH terror Blog!


Az alábbi történetet szeretném megosztani Veled.

 

Több éve egy budapesti késztermékeket előállító cégnél dolgozom gépkezelőként. A munkahely nem rossz, szeretek itt dolgozni, meglepő módon figyelnek a dolgozók munkaegyészségügyi és munkabiztonsági ellátására, a fizetésünk is rendben érkezik, igaz a megrendelői reklamációk miatt (melynek nagy százaléka indokolatlan, de kis cég vagyunk, igazat kell adni a vevőnek) mozgóbérünk lényegében csak a szerződésen létezik... Amiért írtam Neked az nem is ez, hanem a következő:


Pár éve a főnök egy állítólagos betörés után kamerákat szereltetett fel az üzem teljes területére. A betörés azért csak állítólagos, mert nem volt kint se rendőrség, se nyomozók, se nyomát nem láttuk neki, de állítólag megtörtént... A kamerákról velünk semmilyen beleegyező nyilatkozatot nem írattak alá, mondván azok csak a gépek üzemét figyelik, illetve olyan területeket, ahol mi munka közben nem fordulunk meg. Ezt kénytelen-kelletlen elfogadtuk, nem volt más válsztásunk. Ezt mondjuk segítette az is, hogy a technikához jobban értő kollégák szerint ezek elég ócska kamerák, azon tényleg csak annyi látszódhat, hogy a gép üzemel-e. (Elég nagy gépek nagy mozgó fődarabokkal, messziről is jól látható.) Az első arconcsapás akkor jött, amikor egy éjszakai műszak során, hajnal 3 tájban megcsörrent a telefon. Kérdeztük a művezetőt, ki a fene keresett minket ilyenkor, a válasz megdöbbentő volt: Az üzemvezető, méghozzá azért, hogy az XY termék színe miért vöröses?! Mivel neki ilyenkor a felesége mellett kellene édes álmot aludnia, egyértelmű volt, hogy azon a "rettentően rosszminőségű kamerán" otthonról fgyel minket, és ha azon tisztán látható volt gyenge félhomályban egy ember magasságánál 20x kisebb termék színe, akkor bizony engem, mint gépkezelőt, akinek feladata a gép mellett állnia egyértelműen láthat. Ráadásul otthonról!

 

Az egészet tetézte az, hogy az idők folyamán egyre több, korábban a folyosót, egyéb helyeket figyelő kamera is "elfordult" olyan helyekre ahol a dolgozóknak meg kell forulnia, így a csomagolóasztal, futószalag mellett, alapanyagkeverő. Ezzel együtt egyre több vegzálásnak vagyunk kitéve, miért nincs senki a gépnél miért így miért úgy. Mindenki igyekszik a munkáját a lehető legjobban ellátni, de folyamatos üzemű gépek mellett, 12 óra alatt 1-2 alkalommal el kell menni mosdóba, ebédelni, persze ezek a kamerán nem látszanak.



Nem hiszem, szabályos lenne, hogy a főnök otthon azzal elégíti ki perverzióit, hogy hajnali 3-kor azt figyeli, megpiszkálom-e az orromat. Önmagában a kamerázást nem ellenezné senki, de ilyen szintű megfigyeléshez nem járultunk hozzá, lassan már a WC fülkébe is kamerát tesznek...


Kérdezném, hogy ilyen esetben mit lehet tenni?


Előre is köszönjük!


AMilee

Veled is kiszúrtak?Írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz