Fókuszban a foglalkoztatási rehablitiáció

Megkezdődött a szociális hét Szombathelyen, ahol a foglalkoztatási rehabilitáció, a megváltozott munkaképességű emberek problémái kerülnek előtérbe.


Fogyatékkal élő, megváltozott munkaképességű emberek, hátrányos helyzetű családok és idősek támogatásával, szociális problémáik megoldásával foglalkozó önkormányzati intézmények, nonprofit civil szervezetek és egyházi segítők mutatkoztak be a Szombathelyen megrendezett szociális hét nyitónapján.


A színpadon a tartósan munkanélküli emberek foglalkoztatását segítő Savaria Rehab Team Nonprofit Kft. által készített gyermekruhákból tartottak divatbemutatót, majd a városban működő idősek klubjainak műsorát láthatta a közönség.


Szerdán a gyermekvédelemmel, valamint a foglalkoztatás lehetőségeinek növelésével foglalkozó előadások, csütörtökön a foglalkoztatási rehabilitáció, a megváltozott munkaképességű emberek problémái kerülnek előtérbe, pénteken pedig az egyházi segítő szervezetekről, valamint a családsegítés új útjairól esik majd a legtöbb szó.


Hagyományosan a rendezvénysorozat zárónapján adják majd át a város által alapított, a kimagasló szociális munka elismeréséül szolgáló kitüntetéseket.


Forrás: MTI, HR Portal