Több tízezres modelltanfolyamot akartak ránk tukmálni

Sziasztok!

Álláskeresőként fél évig jártam mindenfelé az interjúkra, a legérdekesebb élményeimet most közkincsé tenném.

A legviccesebb talán az volt, amikor egy neves (dehogy az :D) modell- és reklámügynökséghez jelentkeztem. Később kiderült, hogy ők azok, akik ingyen smink-ajánlattal állítanak meg minden feléjük sétáló lányt a Westendben, majd több tízezres modelltanfolyamot akarnak rájuk tukmálni, persze nemlétező munkákat ígérve cserébe.


Én nem modellnek, hanem reklámok készítéséhez casting manager-nek jelentkeztem hozzájuk. Igazán színvonalas és kellemes környezetben volt a székhely, bár akkor még nem tudtam mire vélni azt a hatalmas pláza-cica áradatot, ami ott fogadott. Lányok jöttek-mentek, sminkelték őket, majd a kellemesebb megjelenésűeket tanfolyamra invitálták.


Lassan én is sorra kerültem, egy hatalmas teremszerű szobába kellett mennem elbeszélgetésre, amelyben semmi más nem volt, csak középen egy íróasztal, mögötte pedig egy veszettül szivarozó kövér uraság. Végigolvasta az önéletrajzomat, én közben próbáltam levegőhöz jutni a hatalmas füstben.


Mikor a papírom végéhez ért kedvetlenül kijelentette, hogy az én egyetemi tv-média szakirányos diplomám vajmi kevés az őáltaluk kínált casting manager álláshoz. Azt hittem rosszul hallok. Megkérdeztem, hogy pontosan mit kellene csinálnom az adott pozícióban. Mondta, hogy ki kell válogatni a reklámokhoz az azokhoz leghitelesebb és legtehetségesebb modelleket, szereplőket. Ennyi. Ehhez ők csak olyan jelentkezőket várnak, akik a Filmművészetin végeztek rendezőasszisztens (!) vagy rendezői (!!!) szakon. Na akkor tényleg azt hittem, hogy lefordulok a székről.


Közöltem az urasággal, hogy nagyon remélem, hogy aki rendezőként végez a Filmművészetin, az nem kell hogy ráfanyalodjon egy ilyen megalázó és piti munkakörre. Ezután természetesen gyorsan távoztam is. Ja igen, a hab a tortán: kifelé menet belebotlottam az egyik kislányba, aki a recepciós csajokkal üvöltött magából kikelve.


Nem kapta meg a fizetését, és most azért jött be személyesen, mert elege lett a "Nemsokára utaljuk az összeget!" üzenetekből. Azt kiabálta: vagy megkapja ott a pénzt helyben, vagy szétver ott minden berendezést. Jó erőben volt, meg kell hagyni, remélem szétütött pár sminkasztalt.

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a  munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!

 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz