A vezérigazgató visszavonta a szavát

Sziasztok!

 

Én 2006 februárjában kerültem a cég nyíregyházi telephelyére mint villanyszerelő.


Területileg Nyíregyházán laktam a feleségemmel és akkor 1 éves kislányommal. Eltelt 4 év,2010 et írunk és a jó öreg Szabolcs hozta a formáját,a feleségem nehezen kapott állást, a 12 órás ruházati eladón kívül szinte semmi értelmes munka nem volt. Kisgyerek mellett ez egy anyának borzalmas dolog, nem is bírtuk tovább a szenvedést, jött az ötlet: költözzünk Budapestre!

 


A feleségem itt töltötte a gyermekkorát, nagyon jól ismerte a várost! Kezdődött a szervezkedés: albérlet, gyereknek óvoda, nekünk munkahely! leírni könnyű, elintézni nagyon nehéz. Mikor minden összeállt jeleztem a cégnél, hogy felmondok, be is adtam a felmondást ami 2 hét lett volna, de pár nap elteltével eszembe jutott, hogy cégen belül megpróbálok munkát kérni Budapesten.

Ez korábban azért nem volt jó ötlet mert a szakszervezet mindig azt híresztelte, hogy sehol nincs felvétel az országban!


Ennek ellenére én felhívtam a Budapest terület erősáramú vezetőmérnökét (nevezzük így: G.) és G. kérdésemre meglepően pozitív választ adott: jelenleg 4 ember hiányzik a létszámból, tehát IGEN átvenne Budapestre! A kérése az volt, hogy vonjam vissza a felmondásomat mert cégen belül elintézi az áthelyezést! Király! gondoltam, lehet költözni! A felmondásomat visszamondtam, eljöttem szabadságra és költöztünk is Budapestre.2010 márciusa: költözésünk óta eltelt 3 hét!


G.t már minden nap baszogatom telefonon mert még mindig szabin vagyok, és fogalma sincs mikor állhatok Pesten munkába! Láttam a munkahelyemet, a keleti pályaudvaron van. Behívtak, bemutatták a leendő főnökömet, még az öltöző szekrényemet is megmutatták... de az áthelyezés még mindig nem volt aláírva! G. hangjában egyre nagyobb kétségbeesést hallottam, ezért telefonon megkerestem az ő főnökét! (nevezzük így:J.) J. beosztása: erősáramú igazgató, (felette már csak a cég vezérigazgatója van) J. kérdésemre elmondta: tud az áthelyezési kérelmemről de az említett vezérigazgató nagyon elfoglalt és még nem volt ideje aláírni.


Újabb nap telt el, és végre megtört a csönd! G., aki tulajdonképpen (felcsalt Pestre) telefonban közölte, hogy a vezérigazgató úr szóban jóváhagyta az áthelyezésemet! Tehát tulajdonképpen 1-2 nap és munkába állhatok! Most gondolom mindenki kérdően néz, hogy mi a gond?


Másnap G. kicsit letört hangon közölte, hogy a vezérigazgató visszamondta az adott szavát!!! Bementem hozzá személyesen, köpni, nyelni nem tudott... főleg arra a kérdésemre nem tudott választ adni, hogy miért baszott át? Próbálta a vezérigazgatóra kenni de én ezzel nem voltam kisegítve! első felindulásból be akartam menni a nagy "vezérhez" erre az volt a válasz, hogy mit képzelek én magamról? Az igazgató urat senki nem zavarhatja! Szóval a miértekre senki nem adott választ... Mivel kirúgatni nem akartam magam, közös megegyezéssel felmondtam.


Természetesen a felmondást ismét írásba kellett beadnom Debrecenben! Önköltségen utazhattam amiatt a barom G. miatt! Ja a 3 heti szabadságot lefogták a fizetésemből mert mivel még csak március volt, előre vettem ki a szabikat! Szóval se munka, se pénz, se válaszok!!! Természetesen papírom nincs csak arról, hogy visszavontam a felmondásomat.. a többit nem tudom bizonyítani, pedig ha tehetném megtenném!!!

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.comcímre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!

 

A Munkahelyi Terror blog támogatója az Ajánlatguru.