Összejöttem egy sráccal, aki a kolléganőmnek tetszett


Tisztelt Címzett!

 

Az én gondom bajom az, hogy elég hosszú de megpróbálom röviden. Szóval a munkahelyemen van egy lány akivel már odáig fajultak a gondok, hogy megfenyegettek a párjával együtt munkahelyen (kb. egy hónapja) és a mai napig nem tett semmit a munkáltatóm pedig én jeleztem írásban, szóban és a napokban lesz majd meghallgatás de nem csak ez ügyben hanem az egész sok sok dolgaival kapcsolatban mert ugyanis engem alaptalanul vádol mindenféle dologgal rágalmaz, zaklat stb. de az egyik kolléganőm aki állítólag nekem jót akar ki találta hogy ha írunk azzal a lánnyal egy megállapodást hogy a munkahelyen emberi viszonyban normálisan tudjuk a munkánkat ellátni akkor talán nem lesz semmi munkahelyi fegyelmi tárgyalás meg mind a ketten kimaradunk a büntetésből akkor talán nem érhet bennünket baj.

 


Na most meg is írtuk azt a megállapodást csak azzal a bibivel hogy a végére oda írta a kolléganő, hogy a munkáltató felé írásban benyújtottakat lezártnak tekintjük. Na már most én nem akarom lezártnak tekinteni mert akkor hogyan is lenne eljárás, vizsgálat??!! Szóval most akkor én mit is tehetek??

Ja és csak ketten azzal a lánnyal írtuk alá ezt a papírt semmi tanú.


Ilyenkor mit tehetek hogy én mégis éljek azzal a lehetőséggel hogy igen is akarom azt a vizsgálatot? Válaszát előre is köszönöm,


Mária
 

Kedves Mária!


Nem derül ki írásodból, hogy mivel próbál zaklatni a kolléganőd, illetve hogy ez mennyiben tartozik a munkáltatótokra, de ha olyan ügy, amely később hátrányosan érinthet téged a munkaviszonyoddal összefüggésben, akkor fordulj a felettesedhez bátran.


Sajnos nem tudok ettől jobb tanácsot adni, mivel nem tudom, hogy milyen ügyről van szó, annyit azonban még hozzátennék, hogy olyan iratot véletlenül se írj alá, amelynek a tartalmával nem értesz egyet. Az pedig, hogy van-e két tanú az okiraton, vagy nincs, nem érinti annak érvényességét, a tanúknak csupán az ún. bizonyító erő szempontjából van jelentősége, bírósági/hatósági eljárásban.

 

Üdv,
Erynnis

Kedves Erynnis!

 

Először is köszönöm válaszod! Másodszor meg igazából ez már két éve zajlik majdnem hogy napi folyamatossággal ( több mint két éve kerültek ide a céghez egy lány meg egy srác és a sráccal én összejöttem és azóta is boldogan élünk ugyanis ő ez a lány akkor adott annak hangsúlyt hogy ők jöjjenek össze csak ez nem valósult meg és szerintem ezt nem tudja feldolgozni vannak ilyen beteg emberek ezt is tudom) a munkahelyen mindennel provokál ennek ellenére én nem is veszek tudomást róla elhord mindennek minden féle mesét kitalál és terjesztgeti és a legutolsó dobása az volt hogy az állítólagos pasijával odajöttek a munkahelyre és majdnem nekem estek, és megfenyegettek.


Aztán ami még kiverte a biztosítékot nálam, hogy fel jelentet a rendőrségre zaklatás címszóval. De a rendőrség bizonyíték hiányában megszüntette a nyomozást. Na már most én szóltam a feletteseimnek és vártam várok, hogy mi lesz de csak a mai napig várok. És ezért is kértem a segítséget, hogy én most már mit is tegyek hogy végre vége legyen ennek a terrornak mert már állandóan idegeskedem és minden nap gyomor ideggel megyek dolgozni hogy most megint mi lesz? mit fog csinálni? És azt szeretném tudni, hogy milyen esélyeim vannak arra hogy én feljelentsem?


Mária

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.comcímre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!

 

A Munkahelyi Terror blog támogatója az Ajánlatguru.