Ahol tudott, megalázott

A párom egyik barátja, nekem kollégám lett az iskolánk igazgatója. A feleségével nagyon jóban voltam. Az igazgató úr a fiatal kolléganőkkel intim kapcsolatba került. Voltak olyan helyzetei amikből úgy magyarázta ki magát, hogy a tantestület tagjai miatt kell rengeteget éjszaka is az iskolában dolgozni mert nem csináljuk meg a dolgunkat.

 


Ezt egyszer jelezte a felesége, hogy mennyire rossz a fiatal igazgató úrnak. Ezen egy kicsit kiakadtam, de csak a ig. úrnak jeleztem, hogy ez nem korrekt magánügyeibe ne vonjon be ártatlan embereket. No ezek után jött az én kálváriám. Ahol tudott megalázott, ha az értekezleten felszólaltam elhagyta a nevelőit. Olyan dolgokért hordott le amikről nem tudtam,


Nagyon csúnyán beszélt velem, de arra ügyelt, hogy szemtanuk ne legyenek. Kollégák csak azt látták, hogy sírva hagyom el az irodáját. Kértem a közalkalmazotti tanács segítségét, akik próbálták a viszonyunkat rendezni, de ő kategorikusan kijelentette, hogy ezzel nem kíván foglalkozni. Mivel tanítói és tanári szakjaim vannak, egyik évben felsőben voltam osztályfőnök másik évben első osztályosokat tanítottam. A munkámat a tantestület maximálisan elismerte, nagyon sok pályázatot írtam sok milliót hoztam a konyhára.


A gyerekeknek sok olyan programot szerveztem melyeken rengetegen vettek részt. A felnőtteknek tanulmányi kirándulásokat továbbképzéseket szerveztem. Az iskolában létszámleépítés volt 2007-ben. Én köztük voltam az elbocsájtottak között. Az optimális tantárgyfelosztásra hivatkozott. Olyanok maradtak, akiknek nem volt tanári végzettségük, illetve olyan egyszakosak akiknek az összes óraszám hetente 8 volt. A maradék órákat képesítés nélkül pl, az én biológia és számítástechnika szakomat tanította. Munkaügyi bíróságra mentem.


Első és másodfokon elvesztettem a pert, pedig igazságügyi szakértő egyértelműen leírta, hogy módszeres megalázásokban volt részem az én főnököm által. Nem tudtuk bebizonyítani, hogy nem jogszerű volt az én elbocsájtásom. Most a legfelsőbben próbálok bízni. Állásom azóta sincs, mert a térségünk települései ragaszkodnak a helyi dolgozókhoz. 3 kiskorú gyerekem van. És ez azért mert nem akartam a cinkosa lenni, vagy bűnbakja amivel ő a feleségének magyarázkodott.


Remélem érthető amit írtam. sajnos mindig kikészülök ha erről beszélek, vagy írok. A bíróság annyit mondott: Joga van az igazgatónak ahhoz, hogy olyan emberekkel vegye körbe magát akivel jól kijön.

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.comcímre!

 

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!