Ronda embereket nem veszünk fel

Sziasztok!

 

Állásinterjún voltam a napokban, az ott történteket szeretném elmesélni, ha lehet. Köszi, ha kiteszitek!

 

Jelentkeztem E-mailben egy budapesti kereskedelmi céghez eladónak. Egy kis boltban dolgoztam az elmúlt 8 évben, de sajnos a válság betett nekik rendesen és lehúzták a rolót. Válaszoltak az üzenetemre, megbeszéltünk egy időpontot is kedd délután fél kettőre.

 

Már egy körül odaérkeztem, de csak 4 óra után kerültem sorra, pedig csak két ember volt előttem összesen. Ezen még túl is tettem volna magamat, de ami az interjú alatt zajlott, az kiverte nálam a biztosítékot. Már amikor beléptem, akkor láttam, hogy valami nem stimmel. Lekezelően bántak velem, mintha egy darab sz..r volnék. Megnézték a cv-met, feltettek két kérdést az előző munkahelyemről, majd közölték, hogy sajnos ők ronda embereket nem akarnak felvenni, keressek máshol munkát, nekik nem kellek...

 

40 éves múltam, szültem két gyereket és lehet, hogy nem vagyok egy Angelina Jolie, de azért ilyen pofátlansággal még sosem találkoztam. Ápolt vagyok, elegánsan voltam felöltözve, szolid smink is volt rajtam, nem gondolom, hogy a korosztályomban szégyent kellene vallanom, rondának pedig végképp nem tartom magamat. De még ha csúnyább is volnék a kelleténél, akkor sem gondolom, hogy ez a módja a nemleges válasz közlésének. Kíváncsi vagyok, hogy a huszonvalahány éves leányzó mit fog majd szólni két évtized múlva, amikor majd őt hajtják el a sunyiba ilyen bunkó módon.

 

Üdv: egy felháborodott álláskereső

 

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!