Heti 67 óra munka

Sziasztok!

 

Egy évvel ezelőtti próbálkozásomról szeretnék beszámolni nektek.Lakásomhoz közeli szabó műhelybe kerestek méretes munkára és igazításra varrónőt! Azonnal hívtam a számot. Kedves fiatalember e-mail önéletrajzot kért, kapott. Teljes meglepetésemre fel is hívott. A műhelyről nem mondott semmit.

 


Közölte, hogy reggel 07-től este 18 óráig tart a munkaidő de csak hétfőtől péntekig mert szombaton 7-től 14 óráig! Műhelyvezetőt keres aki úgy dolgozik mint a többiek. Hogy mit készítenek, hol van a méretes munka amit hirdetett? Semmi válasz csak hablaty. Meg mertem említeni, hogy ici-picit hosszúnak tartom a munkaidőt,és rákérdeztem a bejelentésre! Válasz: gondolkozzam el akarok-e dolgozni és ha igen hívjam!


Elgondolkoztam, de nem hívtam. Este valószínűleg újra olvasta az önéletrajzomat, mert hívott. Már többet beszélgettünk. Arra a kérdésemre, hogy milyen munkát vár el a keresett embertől? Közölte, hogy persze varrjon. Mondom szériába? Ezt nem értette. Próbáltam elmagyarázni mi a különbség a szalagmunka és a méretes szabóság között, de nem ért rá mert sietett.Van-e még kérdésem? Mondtam köszönöm már semmi!
A palinak fogalma nem volt a szakmáról és egy műhely munkájáról, szerintem jó bolondot keres akinek a nyakába lehet akasztani a teljes felelősséget, de mellette darabbérbe varrjon, mert azt fizeti ki!


Szomorú vagyok mert nagyon belelkesedtem és nagyot koppantam!Tudom bennem van a hiba, elbaltáztam egy remek lehetőséget heti 67 órát dolgozhattam volna!

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a