A legjobbakat küldik el

Kedves szerkesztőség és olvasók!

 

Egy kis segítséget szeretnénk kérni, mivel párom elég furcsa helyzetbe került. Több éve dolgozik már adminisztrátorként az egyik fővárosi kórház osztályán, ill. már csak dolgozott, ugyanis nemrég közölték vele, hogy jövő év elejétől már nem tartanak igényt a munkájára. Sajnos a dolog nem ért minket túl váratlanul, mivel már jó ideje – hónapokról beszélünk, sőt majdnem egy teljes évről – volt pár orvos, aki következetesen azon munkálkodott, hogy páromat kirúgassa. Olyanok miatt voltak kiakadva, hogy párom nap közben, amikor nem kellett beteggel foglalkoznia, nem várt mentő vagy épp nem volt semmi dolga internetezni mert. Mondjuk ezt megoldották azzal, hogy a kis helyiségben egyszerűen kikapcsoltatták a netet.

 

Az sem érdekelte őket, hogy így több emberrel tolnak ki, nem csak párommal. Azt is kifogásolták, hogy párom az ő ismerőseiket nem kezelte azzal a kiemelt figyelemmel, amit elvárták volna, azaz nem nyalta fényesre senkinek a talpát, csak mert valamelyik doki kispajtása volt. Az egyik doki még arra is képes volt, hogy írásbeli megrovásban részesítse páromat, melyet még az osztályvezető főorvos is aláírt. A dologban az az egy aprócska bökkenő van, hogy a főorvos úr aláírása kicsit sem hasonlít a papíron láthatóra, tehát nyílt okirat hamisításról beszélünk. Hosszasan lehetne még sorolni a hasonló dolgokat, de nem akarunk senkit ezzel untatni.

 


Az egész cirkusz azért húzódott ilyen sokáig, mert párom volt az egyik legjobb ember az osztályon.Ezt persze az orvosok is tudták, sőt még azok, akik a kirúgatásán mesterkedtek, ők is páromat hívták maguk mellé dolgozni. Gusztustalan hozzáállás, de ez jellemzi a drága doktorokat.Persze azért párom nem volt egyedül, mert sokan tudták, hogy jól dolgozik, érti a dolgát, lehet rá számítani. Sajnos ők kevesen voltak, ill. ők nem orvosok voltak. A rosszakarók végül addig szervezkedtek, amíg a vezetőség ráállt a kirúgásra. Azaz ez így nem teljesen igaz. Páromat arra akarják kényszeríteni, hogy mondjon fel, mert akkor ugye nem jár neki a végkielégítés.

 

Amennyiben ebbe nem megy bele a kórház felmond neki, de megmondták, hogy olyan dokumentációt fognak összehozni, amiben mindenféle szakmai kifogást fel fognak majd sorakoztatni, mindezt szintén azért, hogy ne kelljen végkielégítést fizetniük. A több mint 4 évnyi munka és a sok eltűrt megaláztatás után úgy érezzük, hogy a végkielégítés lenne a minimum, amit páromnak meg kellene kapnia, és nem szeretnénk lemondani róla. A kérdésünk az lenne, hogy ilyen esetben mit tudunk tenni, hogyan tudjuk bizonyítani az igazunkat vagy teljesen fölösleges megpróbálnunk harcolni egy egész kórházi vezetőség ellen?