Ordítva hívta a rendőröket

Sziasztok!

 

Még nyáron történt az alábbi eset, remélem azért érdemesnek találjátok arra, hogy közkincs legyen belőle. Magamról annyit, hogy 19 éves vagyok, másodéves vagyok egy budapesti egyetemen, a suli mellett pedig rendszeresen dolgozok, főként diákmunkákat szoktam vállalni az egyes szövetkezeteknél. Nem is szokott nagy probléma lenni, néha csúszik egy-egy kifizetés, néha lemaradok a munkáról, hiába iratkoztam fel rá időben,az órabér általában nyúlfarknyi, de legalább van.

 

Nyáron elkövettem azt az orbitális baklövést, hogy nem egy ilyen szövetkezetnél jelentkeztem munkára, hanem egy netes hirdetésen keresztül. Eladót kerestek egy éjjel nappali kisboltba. Napi 12 óráról volt szó, munkaszerződést is kaptam, szóval tisztának tűnt a dolog. El is kezdtem a robotot annak rendje és módja szerint, minden egész jól ment augusztusig. Egyik este a váltásnál a főnök is bent volt, és elkezdett számolgatni, leltározgatni, majd nekem ugrott és ordítani kezdett, mert szerinte én elloptam20 ezer forintot a kasszából.

 

Mondtam neki, hogy számoljon utána még egyszer, mert én nem vettem el a pénzből, de nem hallgatott rám. Betuszkolt a pult mögött kisszobába,rám zárta az ajtót, majd ordítva kihívta a rendőröket. Mielőtt odaértek volna, kiengedett a szobából, majd folytatta a szitkozódást, tolvajnak nevezett, majdnem gutaütést kapott. Az érveimet nem hallgatta meg.

Miután kiérkeztek a rendőrök, tajtékozva mesélte nekik a történteket, akik szintén meghökkentek, majd elkezdték nyugtatgatni. Közel fél óra gyüzködés után végre hajlandó volt újra átszámolni mindent és ha hiszitek, ha nem, kiderült, hogy nem tűnt el semmi pénz, csak az öreg nem jól adta össze a

számokat.

 

A rendőrök megkérdezték, hogy akarok-e feljelentést tenni, amiért bezártak,de úgy gondoltam, semmi értelme feleslegesen rendőrségre, bíróságra járkálni, ezért hagytam a  csodába az egészet.Szépen elkértem az addigi béremet főnökömtől, aki ekkor már bűnbánó képpel marasztalni próbált és abbahagytam ezt a munkát. a csattanó pedig annyi a történetemben, hogy ex-főnököm eredeti foglalkozása könyvelő :).

 

Ricsi

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.comcímre!

 

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!