Ha nem tetszik, el lehet menni

Sziasztok!

 

Van Magyarországon olyan multicég ( Zalában) amely családcentrikusságra hivatkozva bevezette a 12 órás munkaidőt. Reggel 06 - 18 ig tart és 18 -06 ig. Több ezren dolgoznak 12 órát állva. A nagyfőnökök azt mondják, ha nem tetszik, el lehet menni.

 

Nem érdeklik, hogy kis gyerek, beteg hozzátartozó van, és sok 50 év feletti nő, férfi van a termelésbe amely napról napra emelkedik és nagy figyelmet pontosságot igényel.


Mindez a minőség rovására megy, így nagy az esély, hogy elküldjék őket. Igaz van helyettük más. A bejárás vidékről 1 - 2 órát vesz időbe, igaz aludjanak a buszon amely télen hideg, nyáron meleg, igaz tartogatják a meleget télire. Szóval a családra marad 6 - 7 óra. A három napi 12 óra után van 3 nap pihenő ez idő alatt meg lehet mindent oldani. Szabadságot ugy számolják, hogy 2 napra 3 napot írnak ki.


A munkahelyi vezetők úgy kiabálnak a dolgozókkal mint ha
nem is emberek lennének.

 

Ez milyen családcentrikusság?

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com