Tudtom nélkül eladtak egy másik Kft-nek, amit felszámoltak

Sziasztok!


Az Én történetem ott kezdődik, amikor első kisfiunkkal lettem terhes.
Már 1éve dolgoztam egy kereskedelmi Kft-nek Debrecenben, amikor terhes lettem. Mivel nem könnyítettek a munkámon, és napi 13 órát dolgoztam (1 nap pihenő 1 nap munka), és enni is kint kellett, úgy éreztem, hogy a babám egészsége a legfontosabb, így 14hetesen táppénzre mentem.


Megszületett a trónörökös, aztán telt-múlt az idő, úgy éreztünk, hogy jöjjön a testvér. Ami egyből össze is jött. Aztán mikor már meg lehetett volna igényelni a Tgyás-t, gondoltam felkeresem a cégemet, hogy állítsák ki a papírokat. Ekkor 37hetes terhes voltam. Közölték, hogy a Kft-t, amiben dolgoztam, eladták, és vele együtt négy kismamát is!! Ahogy fogalmaztak, "ha eladunk egy kocsit, azzal már nem foglalkozunk." -------velünk.

 

Persze kérdeztem, hogy értesíteni nem e kellett volna, vagy ha már nem tették, legalább a címét, és az új főnököm nevét adják meg. Hát elég nehezen adták meg, a cégjegyzékből kikeresték! Gondoltam rendben, írok akkor az új tulajdonosnak, hogy adják ki a papírokat. A levél kis idő múlva vissza is jött (tértivevénynel küldtem) , hogy nem található. Hozzátenném, hogy az új munkahelyen Komáromban lenne!


Aztán mentünk a bíróságra, cégbíróságra, munkaügyi bíróságra, munkajogi képviselőhöz.... , de mindegyik csak a másikra mutogatott, hogy az Ő feladata. Persze közben megszületett a második kisfiunk, és akkor a nagy is 2éves 2hónapos volt.


Voltunka Tb-nél, a Magyar Államkincstárnál, ahol azt mondták, hogy indítsuk el a gyes-t (25000ft), az is jobb mint a semmi, és küldjünk egy üres Tgyás igénylést a Szolnoki Tb-hez, hogy elindítsák a keresést, talán Ők meg találják! Ha pedig megítélik a Tgyás-t, akkor vissza fizetem a gyest, és kiutalják visszamenőleg.


Eközben megtudtuk a munkaügyi bíróságon, hogy a Kft megszűnt, és átalakunt egy másik Kft-vé. azt mondták, küldjünk ugyanarra a címre de már az új Kft nevére egy igénylést. Ami egy hét múlva ugyan csak visszajött, hogy nem található. Mindeközben sikerült elérnem a második kismamát, akivel eladtak, és ő elérte a harmadikat. A negyedik még mindíg sehol.


Később megjött a papír a Szolnoki Tb-től, hogy átküldi az irataimat a debreceni Tb-hez, mert oda tartozom. Majd sok idő mulva egy ujabb papírt kaptam, miszerint a komáromi Tb-hez tartozom, továbbküldik. Aztán megint kis idő mulva megjött a papír, hogy megkérdezik a Szolnoki Magyar Államkincstárt, hogy mit folyósítanak nekem. Láttam a levél tetején egy számot, felhívtam. Közölték, hogy most küldték el az elutasítást, miszerint ha kapok juttatást a Mák-tól , akkor ,mást nem igényelhetek. Megemlítettem a hölgynek, hogy nekem azt mondták, hogy attól még a keresést el lehet indítani. Közölte, hogy nem , mert csak akkor lehet, ha nem folyósítanak nekem semmit.


Remek, itt a karácsony, válság is van, a gyerekek betegek, a nagy asztmás lett, a kicsivel járni kell fejlesztő tornákra, mert nem fejlődik rendesen, az adósságaink meg emelkednek. Legyen, vissza mondtuk a gyest is, december közepén. December utolsó napjaiban bementünk a debreceni Mák-hoz, hogy megszüntették e, bejegyezték e, mert csak a bizonyítékokkal lehet újra elindítani az ügyet, miszerint nem kapok semmit. Közölték, hogy a levelem oda ért, csak épp nem csináltak semmit, mert januártól leköltözik Debrecenbe a Mák, és itt helyben fogják bejegyezni.


Ekkor már majdnem fél éves volt a kisfiam! Mivel már csak pár nap lett volna a Tgyás.ból, (168-napig jár) , ezért a gyed-et igényeltük meg, és január 7.-én SIKERÜLT vissza mondani a gyes-t is. Levélben mindent (eredeti születési kivonat, stb.) küldtünk ujra a komáromi Tb-hez. Majd jelezték, hogy küldenek egy levelet a Mák-nak, hogy tényleg nem jár semmi?!


Telnek a hetek, gondoltam megint felhívom a kedves hölgyet, hogy hogy áll az ügyem. Majd közölte, hogy már nem az Ő az ügyintéző, de megkaptam az újnak a nevét,akit másnapra sikerült is elérnem. És jött a hideg zuhany: a céget felszámolják, azért menjek be a Mák-hoz, hogy tudnak e adni nekem újra gyes-t. Mondtam, hogy azt mondták, hogyha nem lesz meg, akkor Önök állapítanak meg egy összeget, mivel látják hogy biztosításom is van, és bejelentett állásom volt.


Közölte a kis hölgy, hogy megkérdezi a felettesét, és felhív hétfőn.
Ekkor már a sírhatnék kerülgetett. Jött 3hosszú nap. Fel is hívott, és azt mondta, hogy úgy néz ki, megkapom a gyed-et, még felküldik Pestre az ügyet, és ha rábólintanak, már utalnak is. Ujjabb telefon: IGEN, MEGKAPOM! Csak még az Apeh-nak kell vissza jelezni, miszerint mindent fizettek utánam! Kb 2hét, és hívnak, hogy hova utaljanak! Addig még van egy hét!


És mivel a Tb-nek adtam be először az igénylést, így vissza sem tudom igényelni a Tgyás-t, ha vissza fizetném a gyest. Azóta a volt munkáltatóm becsődölt. Én meg arról álmodtam 3éve, hogy majd ide megyek vissza dolgozni, mert ez volt az eddigi legjobb munkám, mert a hobbim volt a munkám.


És azt hiszem, mindent meg is tettem a cégért.
De ha ez az egy cég lenne sem mennék hozzá dolgozni.