Nem lettem a főnök szeretője

T. Munkahelyi ( T ) error!


A történet, amit elmondok, igaz, és számomra meglepő, mert 44 éves voltam az elsőnél, és 50 évesen is ki voltam téve a zaklatásnak. 2004 márciusától dolgoztam egy magánvállalkozónál, akinek több élelmiszerüzlete van, különböző kft-k nevei alatt.A tulajdonos a második évben kezdett el megjegyzéseket tenni, hogy majd kv-zik nálam, és majd feljön, meghív vacsorázni, vagy menjünk el inni egyet, feljön, ha szabadnapos vagyok, és majd "pihenünk"


Ezek a megjegyzések nem voltak folyamatosak, időnként, félévente előfordultak, mert nem találkoztunk sokat, mivel a különböző üzletekben a fiai a vezetők., én pedig igyekeztem nem komolyan venni, és elviccelni a megjegyzéseket, bár nem éreztem jól magam utána.


De 2009 január 18 tól a vezetése alatt lévő üzletben mentem át dolgozni, ahol mint üzletvezető dolgoztam 2011 április 28ig. Itt már majdnem havi, és később heti rendszerességgel kellett ilyen és hasonló megjegyzéseket hallgatnom, amik nem voltak kellemesek számomra, de mivel kellett a munka és a pénz, igyekeztem nem komolyan venni,de egyre rosszabbul éreztem magam a munkahelyemen,bár mindent elkövettem ezt senki ne vegye észre, a munkám ne lássa kárát.


Nilt titok volt a nők körében hogy a főnök mindenkinek tesz burkolt ajánlatokat, de igyekezett mindenki félvállról venni, bár bántott mindenkit, hogy egyáltalán ajánlatot mert tenni, de mindenkinek szüksége van a pénzre.


2011 októberében-novemberében kitalálta hogy együtt menjünk csokoládét és vegyi árut venni, amit nem mertem visszautasítani. hiszen féltem, ha visszautasítom, elveszítem a munkám előbb utóbb. Szerencsére 2 hetente került sor ezekre a bevásárlásokra, amelyek alatt folyamatosan hallgatnom kellett a célzásokat, milyen az, ha valaki a szeretője lesz, mit kaphat, és mit tehet.


2011 november közepén egy ilyen vásárlás alkalmával nem a bevásárlóközpont felé vette az irányt, hanem Pomáz felé, ahol a telek van, hogy megmutatja nekem, mert még nem voltam ott. Nem mertem nemet mondani, abban bíztam, hogy ezúttal nem tér ki az ajánlatára.


Sajnos tévedtem, mert miután megmutatta a telket, nyaralót, feltette a kérdést, hogy leszek e a szeretője. Én határozottan visszautasítottam.Erre megkért, hogy ne említsem senkinek, hogy voltam a nyaralóba vele.A továbbiakban már nem mentünk együtt vásárolni, amit nagy megkönnyebbüléssel vettem tudomásul, és igyekeztem elfelejteni, és bízni abban, hogy ez a munkámra nem lesz kihatással, bár ezek után minden nap gyomorgörccsel feszülten mentem dolgozni, ami egy idő után kezdett csökkenni, mivel nem vettem észre hogy a munkámhoz való viszonya változott volna.De tévedtem, mert február környékén megváltozott a hozzám való viszonya, már alig beszéltünk, csak akkor, ha nagyon muszáj volt a munkával kapcsolatban, és ez a helyzet elég gyorsan romlott, és már csak feszültségben tudtam dolgozni, egész április 28 ig, amikor is telefonon felhívott, és ordibált velem egy lényegtelen dolog miatt, és azt ordította, hogy holnaptól nem leszek üzletvezető.


Én ezt a helyzetet megalázónak tartottam, és azt mondtam, ha nem, akkor felmondok, amit tudomásiul vett, telefonon keresztül.Sajnos, én addigra már olyan lelki, és idegi állapotban kerültem a fent leírtak miatt, hogy nem is gondoltam végig, hogy még a felmondási időmet sem kell ledolgoznom, és nem fizetett rá semmit, ráadásul beírta, hogy kivettem a ledolgozott időre járó szabadságot, pedig nem..


A papírjaimat ápr.29 ével állították ki, közös megegyezés állt benne, de csak 2011. május 17.én tudtam kézhez venni, így munkanélküli járadékot sem tudtam kérni. Kiderült, hogy egyik cégétől, ahol dolgoztam, mikor átmentem ide, semmilyen papírom sincs, sem átjelentő, sem felmondási, se sztk kiskönyv, bár nekem akkor azt mondták, semmi nem kell, mert csak átjelentenek, és én ezt tudomásul vettem, hisz nem tudtam akkor még, nem kellett volna, bár arra az időre volt adóbevallásom, így be voltam jelentve, 2007. szeptemberétől 2009 január 17 ig.csak papírom nincs róla.

 


Amellett, hogy megszegi a munkatörvénykönyvet, mert az alkalmazottakat 4 órára minimálbérrel jelenti be, szabadságot nem, vagy 10 napot fizet ki abból ami jár, mindenki hallgatott, mert szüksége volt a munkára, és kézhez többet kapott, általában 100 ezer körül.


A bejelentéseket is csak azóta teszi meg, amióta 2 évvel ezelőtt meglátogatta a munkafelügyelőség, van akit a cégeiben 2 órára jelent be, miközben napi 8-9-10-12 órát dolgozik, napi szinten.
Vannak élelmiszerüzletei, pizzériái, és az áruk szállítólevelek nélkül mennek egyik üzletből a másikba, van a mikor negyed évente., a negyed év vége előtt a könyvelők megmondják, mi az amit még el kell adni, hogy jó legyen a könyvelés, akkor beütik, és számlát írnak róla.Vannak olyan cégek, akiktől az áru úgy érkezik, hogy fele szállítólevélen a fele számlán érkezik, ez a pékáru, és általában a szeszes ital, bor.


A délutánosok nem ütnek be mindent, felírják papírra a bevételt.
AZ alkalmazottakat kötelezi a fizetett ünnepen való munkára, amikor csak a tulajdonos lehet nyitva, mivel ez egy élelmiszerbolt, délutáni, hétvégi pótlékot sosem fizet.


Az a baj, hogy a munkatörvénykönyv sem védi meg a munkavállalókat, alkalmat adva a magánszférában az ilyen visszaélésekre, tisztában vagyok, hogy nem igazán tudnám bizonyítani a szexuális zaklatást, ráadásul burkolt fenyegetést is kaptam, hogy remélik, ez köztünk marad.


Így tud egy nem Magyarországon született, de ma már magyar állampolgár rövid idő alatt milliomos lenni, mert megkárosítja az államot, mi kisemberek meg csak nyelünk, mert nem véd meg senki, pénzt kell keresnünk, nincs idő arra hogy bíróságra járjunk igazunk bizonyítására, míg ők azzal dicsekednek milyen jó ügyvédeik vannak.

 

Köszönettel, hogy megírhattam, de fogalmam sincs, mit tehetnék......

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre várjuk