Rohadjon meg az összes ilyen cégvezető

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Sziasztok!

 

Az én bátyám buszsofőr volt egy közép-magyarországi vállalatnál. Ugye, csak első ajtón lehet felszállni, az ő feladata a jegyeladás is stb. Ebédidő úgy volt, hogy valami Isten háta mögötti buszparkolóban leparkolta a konzervdobozt, ahol se étterem, se büfé, semmi nem volt. Egy fülledt nyári napon gondolt egyet, kivitte a kocsiját a parkolóhoz, megbeszélte az egyik barátjával, hogy együtt ebédelnek.


Ebédidő előtt bezárta a buszt, kasszát vitte magával, mert hát az ő felelőssége, és- mivel az étterembe csak nem viszel egy teli buszkasszát, meg jegyeket - bent hagyta a lezárt kocsi csomagtartójában.


Hogy, hogy nem, a kocsiját épp aznap feltörtek. Nem vittek el semmit, csak a buszkasszát, és az eladatlan jegyeket. Erre a kedves cég beperelte a bátyámat, aki elismerte a hibáját, és belement volna, hogy levonjak tőle az ellopott pénzt, és az eladatlan jegyek (pair- es nyomda-) költséget. Igen ám, de a cége azt mondta, hogy ő biztos eladta ezeket a jegyeket feketén, nem pedig ellopták, ezert az eladatlan jegyeket eladási áron követelte tőle.


Egy évig biztos ment a per, pedig a szakszervezet is mellette volt, biztatták. A végén a szakszervezet megegyezett a céggel, nem tudom pontosan, hogy volt, a lényeg, hogy a bátyám fizethette ki a jegyeket, mintha eladta volna őket. Munkahelyet is váltott.


Mondjatok meg őszintén, mit nem tett meg?Ebből az esetből merítve, és a saját otthoni "munkatapasztalatomból" otthagytam Magyarországot.Rohadjon meg az összes ilyen cégvezető.