Nagyon trehányak

 

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.

 
 

Tisztelt Erynnis!

Az lenne a kérdésem, hogy rendes felmondással felmondtak nekem.
A felmondási időm július 29-augusztus 31.Fel vagyok mentve a munkavégzés alól augusztus 16-tól.Egy weboldalon, a Munka Törvénykönyvének egy részében ez áll:

 

Ha a munkaviszony megszűnése és az utolsó munkában töltött nap nem azonos napra esik, a munkáltató köteles ezt az utolsó munkában töltött napon megtenni.

 

A fenti sorokból nekem az következik, hogy augusztus 16-án minden papíromat meg kell kapjak.A munkáltatóm azt állítja, hogy a majd augusztus 31-én elpostázzák.

 

Nekem nem lenne gond az augusztus 31, de ismerve a munkáltatómat, nagyon trehányak, a lakcímemet sem tudták rendesen vezetni évekig és egy volt munkatársam is egy hónap késéssel kapta meg a papírjait.

 

Milyen hátrányaim keletkezhetnek, mire szólítsam fel a munkáltatóm, esetlegesen az is lehetne, hogy egy munka jogász írna nekik, akár te, hogy ne szórakozzanak?

 

Előre is köszi a választ, bocs ha picit hosszúra sikerült.

 

Jól tudod, valóban az utolsó munkában töltött napon kell megkapnod minden iratot, sőt, a járandóságaidat is ekkor kötelesek kifizetni.
Tehát minden papírt (rózsaszín könyvecske, adóigazolások, stb.) és minden pénzt (munkabér, felmondási időre járó átlagkereset, ki nem adott szabadság pénzbeli megváltása) ezen a napon kell megkapnod.
Ha tartasz tőle, hogy nem fog ez megtörténni, javaslom, hogy tényleg szólítsd fel őket erre írásban - ha nem is jogász útján, csak te a saját aláírásoddal. És ha úgy gondolod, nyugodtan mellékeld hozzá ezt az emailt is.

 

Üdv,
Erynnis