Aláírásgyűjtés a munkahelyen

 

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.

Tisztelt MT!

 

Megyei fenntartású cégnél vagyok alkalmazott, és az egyik kolléga a szabadnapján a helyi, települési önkormányzat képviselő-testületének döntése ellen gyűjtött aláírást. Visszautasítottam az aláírást, és azt mondtam neki, hogy szerintem nem lehet munkahelyen aláírást gyűjteni. Most közölte a vezetőm, hogy jogtalanul mondtam azt, hogy nem gyűjthet a kolléga aláírást, mert valójában szabad.


Nem vagyok vezető beosztásban, de én valójában úgy tudtam, hogy munkahelyen nem lehet aláírásokat gyűjteni, most meg a fejem veszik ezért, mert az megyei fenntartású int. vezető, mégis támogatni kívánta volna a helyi képviselő-testület, ill. polgármester által meghozott döntés visszavonatására irányuló aláírásgyűjtést. (A vezető nem helyi lakos, sőt még a közelben sem lakik)Tényleg szabad munkahelyen helyi politikára vonatkozó aláírásokat gyűjteni?


Vagy, ha munkaidőben aláírtuk volna, most lehet, hogy azért főhetne a fejünk? Mert munkavégzés helyett politizálgatunk? Mi lehet az igazság? Szabad vagy sem munkahelyen népi kezdeményezés tárgyában aláírásokat gyűjteni vagy sem?