Telefonban és e-mailben is fenyeget

Tisztelt terror!

 

Októberben egy jobb ajánlat miatt ott hagytam előző munkahelyemet, azóta pedig elég érdekes dolgok történnek. Volt munkáltatóm már akkor dührohamot kapott, amikor közöltem vele, hogy kilépek, de azóta sem képes lenyugodni. Pedig normális módon adtam tudtára a dolgot, megköszöntem azt a 3 és fél évet, amit nála melózhattam, első körben egy "dögölj meg" volt a válasza és néhány percnyi ordibálás. Mindegy, ezt még lenyeltem, úgy voltam vele, hogy úgy sem kell már sokáig hallgatnom.

 

Aztán elkezdett szívózni, főleg a papírjaimat nem akarta kiadni, meg az utolsó fizetésemet is visszatartotta, de ezt sikerült elintézni, amikor az ügyvédemet küldtem be hozzá. Távozásomkor még megfenyegetett , hogy ellehetetlenít, vagy kicsinál, ahogy ereje engedi, ezen jót nevettem. Új munkahelyemen nem tudott ártani nekem, de ahelyett, hogy végre lezárta volna a dolgot, másik fronton lendült támadásba.

 

Elkezdett telefonon hívogatni és fenyegetőzni, tucatnyi emailt ír a mai napig hetente, amelyben gyalázkodik, fenyegetőzik, persze név nélkül, de szép kis utalásokkal, hogy tudjam ki ő. Odáig jutottam, hogy megelégeltem és bementem a rendőrségre, ahonnan viszont szépen és finoman, de elküldtek, mondván majd akkor jöjjek vissza, ha életveszélyesen megfenyeget, addig nem tudnak mit kezdeni a dologgal.

 

Nem mondom, hogy félnék, vagy ilyesmi, csak kezd baromi kellemetlenné válni a helyzet. Már azon is gondolkodtam, hogy telefonszámot cserélek, de ezt nem tehetem, mert annyi embernek kéne jeleznem a szám változást, hogy az szinte lehetetlen és ha nagyon akarja, azt is ki tudja deríteni. Abban bízok, hogy előbb-utóbb végre leszáll rólam és nem kell minden nap az ő fenyegető hülyeségeire ébrednem, vagy nyugovóra térnem.

 

Péter

 

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.