A kedvencekre nem vonatkozik a dress code

Tisztelt Mt blog!

 

Nem rég találtam rá a blogra, hasznosnak tartom, egy-egy történetnél teljesen meglepődtem, hogy mik zajlanak egyes helyeken. Nálunk a helyzet viszonylag konszolidált, de azért akadnak gondok. Egész konkrétan a dress code, illetve annak alkalmazása zajlik igen furcsa módon. amit szabad Jupiternek, azt nem szabad a kis ökörnek. Nyáron, a tomboló kánikulában sem engedhettük meg magunknak legtöbben, hogy lazább öltözetben dolgozzunk, a klíma (pontosabban a légkondi) meg természetesen takarékon üzemelt, ha egyáltalán be volt kapcsolva. Izzadtunk, m mint a lovak, szédelegtünk a forróságban, de ez nem hatotta meg a vezetőséget.

 

Vannak azonban páran, az úgynevezett kedvencek, akiknek mindent elnéznek. Nekik lehetett simán ingben ücsörögni, zakó és nyakkendő nélkül,, olykor még farmerben is be-be jöttek, sőt, van két igen dekoratív hölgy, akik rövidebbnél rövidebb miniszoknyában növelték a vérnyomásunkat :). Másoknál a legapróbb kis semmiségnél is jön a leb...ás, fenyegetőzés, a kirúgás emlegetése. Egyetlen egyszer fordult elő valamikor július tájékán, hogy szintén gatyarohasztó melegben nap közben le mertem venni az öltönyömet és mivel alatta rövid ujjú inget viseltem, kilátszódott az egyetlen tetoválásom.

 

Közvetlen főnököm (jelzem szintén rövid ujjúban) éppen rosszkor jött be és üvöltve parancsolt rám, hogy azonnal vegyem vissza a zakót és tüntessem el a tetoválásomat, mert az gusztustalan és ezt nem tűri el. A tetoválásom mellesleg nem nagy, nem hivalkodó és főleg nem gusztustalan. Persze magamban jó messzire küldtem őt, de mit tehettem volna mást, vissza vettem a zakót és tovább kornyadozva, tovább szédelegve a hőségtől folytattam a rám bízott munkát. A légkondi miatt próbáltunk szólni többször is, de a válasz mindig az volt, hogy működik az rendesen, tilos feljebb venni, mert sokat fogyaszt. No comment. Most télen a fűtéssel megy a mindennapos harc, ez külön történetet is érdemelne, lehet, hogy ha időm engedi ezt is megírom majd.

vissza térve az alap problémához, én és a munkatársaim is értjük, hogy kell a dress code és azt ésszerű körülmények között be is kell tartani. De nem minden áron, úgy, hogy a munkavégzés és az egészség rovására menjen. És ha már hoznak egy szabályozást, akkor az esetleg mindenkire legyen kötelező érvényű és ne mentesüljön alóla senki csak azért, mert jóban van XY-al. Köszönöm a figyelmet.

 

B. Tibor

 

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.