Mit tegyek, hogy ne kelljen végkielégítést fizetnem?

Tisztelt cím!


Mint látom a blog munkavállalói szemszögből nyújt segítséget, én azért megpróbálkoznék egy ellentétes dologgal kapcsolatban kérdést feltenni. Egy kis vendéglátóhelységet üzemeltetek, ahol mar közel 10 éve dolgozik az egyik alkalmazottam rengeteg problémával. És itt lenne a kérdés, hogy tudom elküldeni?? Jelen helyzetbe hogy ne kelljen neki végkielégítést fizetni.


Az évek alatt teljesen összeolvadt a hellyel, rendszeres iszik, gépezik és embertelen stílust enged meg a vendégekkel, ezek után eszem ágában sincs neki végkielégítést fizetni. Adtam neki írásbeli figyelmeztetést, amit nem volt hajlandó aláírni. Mondtam neki hogy akkor írja oda " hogy a leírtakkal nem értek egyet mert, ez, és ez, és ez..." de erre se volt hajlandó. Pénzzel folyamatosan nem tud elszàmolni, leltár folyamatosan minuszos. Úgyhogy egyenlőre tanácstalanság,hogy hogy kerülhető el a végkielégítés kifizetése kirúgás esetén.


A választ előre is köszönöm.


Maradok tisztelettel hű olvasójuk!


Ha kérhetem e-mail címem kezeljék bizalmasan.

 

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.