Éjjel-nappal dolgoztattak

Tisztelt Munkahelyi Terror blog!


Segítséget és tanácsot szeretnék kérni.Közalkalmazottként dolgozok határozott szerződéssel, a próbaidőm már lejárt.


Felvételemkor volt egy megbeszélés, ahol elhangzott, hogy részlegvezetőnek vesznek fel, hivatali munkarendben fogok dolgozni. Én ezt elfogadtam.Ennek ellenére 12 órás munkarendben és éjszaka is dolgoztam. Volt egy rögtönzött értekezlet, ahol elhangzott, hogy a munkaköri leírásom azt tartalmazza, hogy nem kell éjszakára járnom,valamint 8 órás munkarendbe fognak foglalkoztatni.Ennek ellenére a januári beosztásban megint 12 órázok és éjszakázok.


Még aznap beadtam a felmondásom, közös megegyezéssel.Nem fogadták el, gondolkodjak januárig rajta. Erre én közöltem, hogy akkor én nem vagyok hajlandó egy napot sem dolgozni tovább.
Kérdésem az lenne, hogy a határozott idejű munkaszerződésnél van-e felmondási idő,valamint a fent leírt dolgok kimerítik-e rendkívüli felmondás lehetőségét? Ha nem fogadják el a közös megegyezést, milyen lehetőségeim vannak?


A választ előre is köszönöm!

 

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.